Lehet e muffin tésztából fánkot sütni? Persze, csak forma kell hozzá. Érdemes? Ha gyerekekről van szó, feltétlenül. Mert frissen nem lehet fánkot sütni az osztályfarsangra, mert a muffin (sajnos) mindig nyerő a hétéveseknél, mert lekvárt lehet bele tölteni és mert ha marcipán is van rajta, bármi lehetne alatta, akkor is elfogyna.
Fél óra alatt megvan sütéstől a díszítésig, a posztot megírni hosszabb idő, lássuk be. Uffinnak indult, de a maradék tésztát is gyorsan formába akartam rakni, így jött a fánkforma,-amúgy is farsang van, vagy mi- pont belefért, meg a sütőbe is a két a forma.
Amíg sült, készítettem marcipán virágokat, de rájöttem, hogy színben nem passzol az alatta lévő cukorgyöngyikékhez, amik szintén elengedhetetlenek egy bulira, viszont összeállt a kép, megtöltöm a fánkot lekvárral, így oda is fog tapadni a marcipán. Hát így.
Érdemes volt ma felkelnem mi tagadás.
Hozzávalók:
220g liszt
200g világos nádcukor
1 tk sütőpor
60g kakaó
220ml iró (vagy ugyanennyi tej, bele egy ek ecet, pár perc pihentetés után lehet használni)
2 tojás
8 ek olvasztott vaj
A szárazanyagokat (liszt, kakaó, sütőpor) összekeverjük a cukor kivételével, majd egy másik edényben a nedves anyagokat keverjük össze a cukorral, ebbe öntsük a lisztes keveréket. Csak addig keverjük, amíg éppen összeáll a tészta, az sem baj, ha kisebb csomók vannak benne, de ne keverjük túl, mert akkor tömör lesz.
190C-ra előmelegített sütőben süssük készre. A kis muffin formának kb 10 perc kellett, a minifánkoknak 5. A közepüket megtöltöttem savanyú ribizlilekvárral, a tetejére pedig porcukron kinyújtott marcipánból kis virágokat szúrtam, amit befestettem, és ami a lekvárra tapadt, így rögzítettem is egyúttal.
Ha van otthon papírpálcika, csodás sütinyalóka is lehet belőle, de ez már csak hab a tortán.
Egy éve: Bababpiskóta, Citromos sült brokkoli, Lazacos lasagna tekercs, Almáspite keksz,
Két éve: Alma sárlottka, Tepertős szlvalekváros papucs, Lencse curry
Valentin napra szeretettel
Utolsó kommentek