Cukkinilepényt (relatív) sokszor szoktam készíteni és nem is tudom edig miért nem jutott eszembe, hogy a fokhagymán kívül mást is tehetnék bele. Bezzeg most! Fokhagyma kimaradt, és jött helyette fetasajt, piros, és zöld paprika, petrezselyem és oregano.
Mindennek 2 oka volt. Először is hogy Erikától kaptam egy gyönyörűséges napsárgában tündöklő cukkinit. Forgattam jobbról, balról, néztem szagoltam imádtam, és úgy határoztam, hogy tésztához fogom rakni.
Aztán kávézás melletti sajtószemlét tartottam, és megláttam ezt és azonnal rájöttem, hogy bár nem ilyet gondoltam, mégsem kezdhetem tésztával a felhasználást. Persze nem fog elmaradni az sem.
Ugye milyen szép ez a zöldség?
Én magam fotózás közben folyamatosan ettem, ellenállhatatlan volt. Háni arcát nem láttam amikor ette, mert már elmentem dolgozni, és csak telefonon mondtam hogy mi a kaja, de amikor hazajöttem azzal fogadott, hogy ez nagyon finom volt most, mi volt benne? (Háni nem ismeri a jelzőket ha ételről van szó, az első vele töltött 10 évünk egyik felmutatható eredménye, hogy hajlandó zöldséget enni, a következő tizesre azt tervezem, hogy új étel jelzőket fog használni, mert most csak az omlóst ismeri 3 féle képpen: omlós, nem omlós, nem elég omlós) Mindegy is, de így talán érthető, hogy a finom, az nagy szó.
Hozzávalók:
kb 450g cukini
1/2 piros paprika (kaliforniai)
1/2 sárga paprika (kaliforniai)
100g feta sajt
2 ek petrezselyem
1 ek oregano
3 tojás
4 ek liszt
A cukkinit lereszeljük az alma vagy tök reszelőn, és kicsit sózzuk. Ha sok levet ereszt kinyomkodjuk, de ez a sérga szinte semmi lét nem eresztett, illetve amit igen, azt benne hagytam annyira kevés volt. Hozzáadjuk a pici kockára vágott paprikákat, a kockára vágott fetát, a tojásokat, a lisztet és összekeverjük. A végén beletesszük az apróra vágott fűszereket.egy folyós állagú tésztát kell kapjunk, amit kanállal lehet majd szedni. Itt az idő megkóstolni. Nekem elegendő volt a feta sajt sóssága, nem kellett utána sóznom, de ha valaki ezt nemérzi elégnek, sózza utána egy kicsit, de azért csak óvatosan, mert sülésnél jön ki minden íz. Ebből aztán az is következik, hogy érdemes az első darabot megkóstolni, és akkor még a többin lehet igazítani ha kell.
Nagyon kevés kb ujjnyi olajon lassan! és ezt vegye mindenki komolyan tényleg lassan süssük meg. Igazi nyári vacsora. Nem kell hozzá mártogató sem, amit pedig a sima változatához szoktam adni. Szeressétek ti is!
Utolsó kommentek