Új fajtákatkat nemesíteni annyit tesz, hogy az ember évekig figyel, ízlel, tesztel, keresztez, majd ha minden jól megy, a végeredményt rajta kívül még sokan szeretik. Szerintem a nemesítésem végére értem. Nem mintha unnám a füge formáját, mert szerintem azzal nem lehet betelni, az egyik legnőiesebb gyümölcs, de a csillag füge legalább annyira szép. Nézzétek csak!
A türelmem (10 perc) meghozta gyümölcsét (hú de angol humor ez!) ugye milyen szép lett? És pont ilyen finom is, sőt még azt is elárulhatom, hogy tovább nemesítettem, és lett belőle csillag fügefagyi, de az majd holnap következik.Addig érjétek be ezzel. A fügét ma, Sparban vettem nagy meglepetésemre, és finom, érett, úgyhogy lehet szaladni venni.
Hozzávalók 2 fügéhez:
2 füge negyedelve
1 tk nádcukor
1/2 narancs leve
1 tk citromlé
1 ek mascarpone
A citrom és a narancs friss levét a cukorral összeforraljuk, majd a mosott negyedelt fügéket megforgatva benne kb 1-1 percig minden oldalával karamellizáljuk. A lé a fügére tapad, és besűrüsödik. Kivesszük a fügéket, és tányérra rendezzük csillag alakban. A közepére egy nagy teáskanálnyi natúr mascarponét rakunk. A maradék lét rácsorgatjuk a fügére.
Készítsünk mellé mézet, vagy agave szirupot, ha valaki édesebben szeretné, de szerintem ez is elég.
Rendkívül hasonló barackot is készítettem már, rémlik?
A kajapiának van Facebook oldala, aki szeretne többet megtudni a receptekről, vagy a készítésükről, a műhelytitkokra kiváncsi, jöjjön, kérdezzen, beszélgessen.
Utolsó kommentek