Amikor eljön a hideg, eljön a vágyak ideje is. Vágyunk a hóra, a teára, a kekszekre, és azokra a sütikre, amik mint a főételeink is, tartalmasabbak, nehezebbek, és elegendő energiát adnak, a hideg elleni védekezéshez. Biscottit még soha nem sütöttem nyáron. Bezzeg most, hogy a kávéimat több tejjel iszom, hogy átjárjon a meleg, illeteve elkezdtem az esti tea szeánszaimat, jólesik mellé valami édes, tekintettel arra, hogy mindegyiket csak natúr iszom.
A biscotti kitűnő mártogató egyesek szerint, szerintem viszont vétek bármibe belemártani mert tönkreteszi a kávét is, meg a teát is. Meg a biscottit is, pont az a jó benne, hogy kemény, és ropog.
A mandulásat és a csokisat szeretem a legjobban. Elrontani a sütéssel lehet, ha a hőfok, vagy a sütés hossza nem megfeleleő, illetve a második sütésnél ugyanígy. Ha nem porhanyós nem ropog, nem törik könnyen, inkább nyúlik, hajlik, akkor nem sikerült. Dobozban sokáig elállhatna ha nem szeretném ennyire.
Hozzávalók:
220g liszt
125g kakaó
1 sütőpor
1 tk só
225g cukor
85g vaj
2 tojás
150g mogyoró
80g csoki chips
A vajat a cukorral és sóval alaposan kikeverjük mixerrel, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is keverjük még 2 percig. A liszetet, sütőport és a kakót keverjük össze, adjuk a vajas krémhez. Alapos keverés után tegyük bele a csokoi chipset és a mogyorót. A tésztát osszuk kétfelé, és sütőpapíron formázzunk belőle két lapos bejgli szerű rudat. A tetejét megszórhatjuk cukorral. 175Cra előmelegített sütőbe rakjuk, és 25 percre a sütőbe. Ha kész, hagyjuk kb 30 percet hűlni, és szeleteljük kb 1 cm szélesre őket, majd a talpukra állítva szellősen, hogy legyen a szeletek között hely, tegyük vissza újabb 20 percre a 175C fokos sütőbe. Most kalsszul kiszáradnak , és ropogósak lesznek.
Mindenki egye ahogy szeretné, szárazan, mártogatva, vagy akárhogy, a lényeg, hogy élvezze.
Utolsó kommentek