A nyáridézésre sokféle mód létezik. Lehet fényképeket nézegetni a nyaralásról, vagy bikinit húzni, és sütkérezni a karácsonyfaizzók melegében, bár ezt az elfogyasztott bejglik mennyiségétől függően ajánlom csak, vagy egy nyári ízt megidézve sütni, és enni, ha a bikini még simán felcsúszott és nem szorít nem buggyan (az ember lánya ki belőle).
Én magam is majdnem ebben a sorrendben tettem, egy lépést hagytam csak ki, de azt nem árulhatom el melyik volt. A nyáridézés viszont remekül sikerült, a sárgabarackos torta nagyon rendben van, csak a szokásos problémával küzdök, nekem kicsit édes lett, ezért javaslom a kevéssé édesszájúaknak hogy csökkentsék a hozzáadott méz mennyiségét. Idézgetek:
Remek nyarunk volt , két aktív pihenésben is részünk volt a gyerekekkel, ahol bebizonyosodott, hogy simán lehet két ötévessel napi 30 kilométert biciklizni, hogy még mindig elég nekünk egy tónyi víz, hogy az Alpok hegyei nyáron is ugyanannyit nyújtanak mint télen, és ugyanannyira töltenek fel energiával, mint amikor síelünk. Valamint nem kell aggódnunk a srácok tanulmányai miatt sem, mert riksásnak bármikor elmehetnek, most is csak a koruk és a nevelési elveink akadályozza őket a munkavállalásban.
Voltak egyedül is táborozni a gyermekek, ahonnan úgy jöttek haza, hogy soha többé, mert állandóan gyalogolni kellett, és amikor rákérdezett az óvónéni, hogy ti mit szoktatok ha nem gyalogolni, akkor a fiúk közölték, hogy ők biciklivel közlekednek vagy autóval, de nem szoktak gyalogolni. A gyaloglás unalmas, a bicikli sokkal izgalmasabb, gyorsabb és jobb is. Van benne valami. Főleg, ha párban sétáltatják őket kilométereken át.
Most akkor a torta.
Hozzávalók:
145g vaj
72g cukor
6g mandulaliszt
¼ tk só
vanília
1 tojás
260g liszt
A vajat a cukorral, sóval habosra keverem, és hozzáadom a tojást, a vanília kikapart belsejét. Ha szépen kifehéredett a krém, hozzáadjuk a liszteket és minél kevesebb mozdulattal, gyorsan összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
Ez a tésztamennyiség 2 tortára elegendő, én a másikat mélyhűtőbe raktam, ami 2-3 hónapig felhasználható, de hűtőben is eláll 2-3 napot.
A tésztát egy 22 centis formába nyújtjuk, és 175C-on elősütjük, kb 15 percig.
További hozzávalók:
120ml tejföl
120ml tejszín
2 tojás
4 ek méz, vagy agave szirup
60g mandulaliszt (Őrölt hámozott mandula)
1 doboz sárgabarack befőtt
A krémhez a a tejfölt, a tejszínt a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a mandulalisztet . Az elősütött tésztára öntjük, és a barackokat rárakjuk.
170C.on kb 45 percet sütjük, amíg a közepén is megszilárdul a krém.
Pontosan ennyi lenne. Szerintem hidegen a legfinomabb. Idézzetek nyarat ti is, ha tetszik az ötlet. Bármelyik.
Utolsó kommentek