Kicsit olyan ez a pirítós dolog, mint a jégkrém nem? Amikor gyerek voltam, létezett "A Leo", abból is csoki, vanília, puncs, vagy ezek kombinációi. Pirítósból meg volt sima, vajas, vagy fokhagymás, és ezek kombinációi. Hát másképp van ez napjainkban a jégkrémmel is, és a pirítóssal is.
A bruschetták manapság messze nem azt jelentik, amit én annak idején megtanultam róluk., azaz friss paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, olíva olaj , só, bors amit rápakolunk egy szimpatikus olasz kenyérre. Gyakorlatilag szinte bármi lehet bruschetta, aminek pirítós az alapja, és nem sertésmájkrém van rajta.
Ezért aztán rengetegféle bruschetta közül válogathatunk, ha éppen azt kívánnánk. Már régóta szeretnék elkészíteni egy körtéset például, és annyiszor készültem rá, de sose jutottam még odáig. Ellenben most, hogy le is írtam, biztos el fogom készíteni, addig is maradjon csak sós a pirítós, íme az avokádós változat, ami nagyon finom, és ha van otthon avokádó, valószínűleg minden más is lesz hozzá, mert nem túlzottan anyagigényes.
Hozzávalók:
2 avokádó
8 koktélparadicsom (nekem piros, és sárga volt)
1 evőkanálnyi lila hagyma apróra vágva
1 ek citrom
pici só, bors, olívaolaj
Az avokádókat és a paradicsomokat összevágjuk, és összekeverjük a hagymával, a citrommal és a sóval. A pirított kenyerekre halmozzuk, amit előtte meglocsol(ha)tunk olajjal. Ha tányérra raktuk, a borsőrlővel csavarjunk egy párat a szendvicsek fölött, úgy még finomabb lesz.
Utolsó kommentek