Tettlegességig fajult a gondolat, és elkészült a körtés bruschetta. Nagyon veszélyes. Feltett szándékom volt a négy elkészült bruschettából összesen egyet megenni, és el kell áruljam, nem sikerült. Három azon melegében lecsúszott a torkomon.
Azt gondoltam, hidegen úgysem lesz ennyire jó úgyhogy minek várjon szegény a tányéron hánira, ha addigra fele annyira sem lesz jó. Nem várattam, jó helyre került, nagyon értékeltem. Érdemes nekem főzni nem?
Amúgy háninak csomagolhattam is volna, aztán majd megeszi hidegen mert amilyen készleteket felfedeztem az autójában, háááát, igencsak meglepődtem. Bármit meg tud enni azautóban is. Mindene lenne hozzá. Szombaton megkért, hogy vegyek elő valamit a kesztyűtartóból. Elővettem, és közben a következőket találtam. Kiskanál, oké ezt tudtam, régóta tart, szerintem különös perverzió, de láttam már joghurtot enni vele benzinkútnál, végül beláttam szükséges. Egy piros, és egy kék svájci bicska.??? -A kéket a tesódtól kaptam, a piros meg volt . Mentegetőzött nevetve. A dugóhúzó felfedezése után egyszerűen csak annyit tudtam mondani: Mi ez egy party autó? Aztán mielőtt óvszert is találok inkább becsuktam. De kanyarodjunk vissza.
Nagyszerű reggeli, vagy tízórai lehet egy ráérős hétvégén, vagy akár egy nyaralás alatt, amikor kilépnénk a kenőmájas-párizsis hétköznapokból.
Hozzávalók:
4 szelet baguette pirítósnak
1 nagy körte
cukor
citrom
vaj
szegfűszeg
sajtkrém (philadelphia, vagy más natúr)
A körtét hámozás és szeletelés után alaposan meglocsoltam citromlével, ez kb. egy fél citrom levét jelentett. Aztán egy serpenyőben egy diónyi vajat olvasztottam, és a körtekockákat rádobtam, egy csipetnyi szegfűszeggel megszórtam. Rászórtam egy kanálnyi cukrot, amit kfinoman a körtére olvadt, és pirult. Ha megkóstolunk egy körtét, az annyira legyen édes és savanyú, hogy azt túlzásnak érezzük. A sajttal, és a kenyérrel kellemesen kisimul majd az íze, nem lesz nagyon édes, vagy savanyú, de ha nem ízesítjük eléggé, akkor el fogja nyomni a sajt és a kenyér. Márpedig a körte a vezér a szendvicsen, a többi íz csak kíséri azt.
Ez egy barátkozós változat azoknak, aki nehezen tudják összeegyeztetni az édeset és a sósat, a vagy a sajtot és a gyümölcsöt egy falaton belül. Akik már tudják a tutit, a sajtkrémet nyugodtan cseréljék egy érett Gorgonzolára, vagy egy Briere.
Lehet, hogy a hétfőkre fogom időzíteni a bruschettákat. Nem minden hétfőre, de ha bruschetta, akkor hétfő. Van ötletem a jövő hétfőre is, de ez nem fenyegetés akar lenni.
Utolsó kommentek