Nemrég BB átküldött egy gyorsan lövött, homályos iPphone képet, amit a Budai Várra néző teraszukon készített, a baconbe csomagolt grillen sütött garnéláiról. Undorító volt!...
...Hogy asszonya, nem értékelte kellőképpen a pénteki ebédet! Mondom pénteki! Mondom ebéd! Mondom a férj készítette!
Na, sebaj, mondtam neki, máskor se vesződjön a zoomolással, meg Katival, nem a fotó érdekel, elég ha egy hangosat kiált a teraszról, hogy kész a kaja, már futok is át. Ennyiben maradtunk. Azóta se kiabált, így kénytelen voltam magam készíteni a rákot. A teraszukról még annyit, hogy nincs az a kaja, ami azon a teraszon rossz lehet, mert a panoráma minden mást annulál.
Spárgarisottóra már régóta készültem, és adta magát az ötlet a garnélás társításhoz.
BRÉKING: BB rákja fésüskagyló volt! LOL! Ebből is látszik, ha valami baconbe van csomagolva, az akár kutyahús is lehet, mindenki annak látja, aminek szeretné. Bár lehet ha kicsit többet vacakol a zoommal...
Hozzávalók 2 személyre:
1 pohár arborio rizs
2,5 pohár csirke alaplé
0,5 pohár fehérbor
1 ek vaj
parmezán
10 szál spárga
garnéla
bacon, olívaolaj
A rizst nem mossuk meg! Olívaolajon egyenletesen forróra hevítjük, majd ráöntjük a bort, és jöhet az alaplével való itatásos főzés, ami annyi tesz, hogy kortyonként öntjük fel a rizst, sűrű kevergetések közepette. A folyadék 2/3 részénél beletesszük a spárgát is, és tovább folytatjuk a műveletet. Amikor elérjük a megfelelő állagot, levesszük és a vajat meg a parmezánt hozzákeverjük.
Nekem kicsit kevés lett a folyadékom, így nem folyt eléggé a rizottó, de inkább ezt vállaltam, mint a vizes, vagy egyéb higítást.
A rákokat gyorsan, kevés olajon átsütöttem a baconnel együtt, és a risotto tetejére raktam, ott pedig petrezselyem és parmezán szórást kapott.
Utolsó kommentek