Nem is reggeli, de nem is ebéd. Mindenesetre délelőtt 11-kor tökéletesnek tűnt. Mindenféle előkészületet nélkülözött, csak arra hagyatkoztam, amit a hűtőben találtam. Nézzük csak: volt gomba, spárga, paradicsom, és volt kukoricadara is, persze nem a hűtőben. Talán az egyetlen kreatív eleme az ételnek, hogy szépen egymásra raktam.
Hozzávalók:
spárga,
gomba,
paradicsom,
oregano,
olaj,
kukoricadara,
vaj,
só, bors
Két rész vizet pici sóval felforralok, majd egy rész kukoricadarát keverek hozzá, és egy perc után leveszem a tűzről, kicsi vajat keverek hozzá, majd lefedve félrerakom. Ez a polenta.
A zöldségek mindkét oldalát megpirítom kevés olívaolajon, sózom.
A polentát fólia alatt kinyújtom, és egy szaggatóval korongot szúrok belőle, majd ráteszem a zöldségeket. Eközben a tojások sárgáját megsütöm, és ráteszem a zöldségek tetejére. Gyakorlatilag 10 perc alatt készen volt. A paradicsom kicsit kilógott a sorból, de engem nem zavart, nektek viszont javaslom helyette a padlizsánt.
Utolsó kommentek