A múlt héten kaptam magamtól ezt a gyors ebédet, amiért nagyon hálás voltam a séfnek (én) mert finom volt, a pincérnek (én) mert gyorsan hozta és keveset beszélt, és magamnak, mert jól választottam az étlapról (hűtő).
Előtte kenyeret vadásztam, ami bár azt hinnénk könnyű feladat, mégsem anyira az, vagy rossz a felhozatal a környéken, vagy nekünk túlzóak az elvárásaink. Mindenesetre találtam egy eddig sosem látott szögletes toszkán kenyeret, gondoltam kipróbálom. Nagyon elégedett voltam, csak úgy itta a gomba és a mozzarella levét, én pedig nem győztem élvezkedni.
Az ebéd 10 perc alatt elkészült, és ugyanannyi idő alatt elpusztítottam, és boldogan folytattam a a napot.
Hozzávalók:
6 gomba
1 mozzarella
6 olajos aszalt paradicsom (mindegyik fél)
olivaolaj
bazsalikom, petrezslyem
só
A gombafejeket kevés olajon megpirítottam enyhén sóztam, a paradicsomoka kiszedtem az olajból, a mozzarellát felszeleteltem. A pirított gombákat fejteteőre állítottam, és mindegyikbe tettem alulra egy paradicsomot, egy szelet sajtot, és betettem grill alá a sütőbe. A sajt hamar megolvadt, és pirult a tetején. Ha kész, kivesszük a sütőből és borsozzuk.
Gyorsan kell tálalni, mert amikor kivesszük, elkezd levet ereszteni, de ez nem baj, mert a kenyérrel nagyon finom. A tetejére szórtam petrezselymet és bazsalikomot. Ha nem dolgozok, egy vékony fokhagyma szeletet is tettem volna az aljára, de ettől én eltekintettem, nektek viszont bátran ajánlom a paradicsom alá.
Utolsó kommentek