Vannak pillanatok, amikor választani kellene tudni, és vannak esetek, amikor ez mégis megúszható. Ha a kávé fuzionál a tiramisuval, akkor nyert ügyünk van, megmenekültünk a választástól, így egyszerre élvezhetjük a kávé adta megnyugvást hozó koffeinjét , és a tiramisu bologságot árasztó édességét.
A minap kicsit megcsúsztam a dél körüli kávéval, és már jócskán a délutánba hajlottunk, amkor végre bekapcsoltam a kávéfőzőmet. Amig a gép melegedett azon tűnődtem, hogy mit is kellene a kávéhoz enni, de semmi kézzelfogható nem akadt. A kávéillat viszont egy tiramisut juttatott eszembe. Arra elllenben nem volt idő. Igyekeztem hát a lehető legegyszerűbben eljutni az áhított ízhez, és közben kávéztam is. Tökéletes felnőtt uzsonna kerekedett belőle.
Hozzávalók:
100g mascarpone
1 tojás sárgája
1 ek agave szirup
kicsi darab vanília belseje
20 ml tej
30 ml tejszín
2 espresso
babapiskóta
A mascarponét a sziruppal a tojás sárgájával és a vanília besejével meg a tejjel összeturmixoljuk. A tejszínt félig felverjük (én ezt kicsi propellerrel=tejhabosítóval szoktam) úgy hogy még folyós legyen, de azért már legyen benne levegő némi tartással. Főzzük le az espressót. A pohár aljába töltsük a mascarponét aztán egy kiskanál segítségével rétegezzük rá a kávét, végül a tejszínt. Kevés kakaóval szórjuk meg a tetejét, és adjunk mellé piskótát mártogatni, vagy törni. Nem árt ha le is tudunk mellé ülni 5 percre és élvezni.
Mondtam már, hogy a kávéval nagyon szoros baráti és érzelmi viszonyban vagyok? A családom szerint függő vagyok, de mielőtt válaszolhatnék gyorsan hozzáteszik, hogy persze nyilván le tudnál szokni, csak nem akarsz! És ez bizony így van. A két utolsó luxuscikk az életemben amiről lemondanék az a könyvek, és a kávé lenne. A kávé az utolsó! Mindemellet megjegyzem, hogy naponta csak 2 kávét iszom, de azt csak jót vagyok hajlandó, és szeretem 5 percig újsággal (elektronikus) a kezemben élvezni.
Utolsó kommentek