HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Sárgaréparisotto 4féle répával

2011.08.15. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Risotto bárhogy, jöhet. A répa, (majdnem) bárhogy jöhet. A kettő együtt pedig mostantól rendszeresen a tányérunkra kerül. Csupa csupa meglepetés ez a risotto. Annyira gazdag, olyan lenyűgöző. El sem hinném, hogy csak sárgarépa van benne, ha nem én készítettem volna. 

 

Ha az ajánlási indexem 1-100ig terjed, erre 100+ adok. Az elkészítése első olvasatra kicsit macerás, de csak annak tűnik, hamar megvan jó szervezéssel, és a befektetett munkáért bőségesen kárpótol a kész risotto a tányéron.

 

 

 

 

Hozzávalók:

7 sárgarépa 

1 ek vaj

só, cukor, olivaolaj

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

350g arborio rizs

1500ml zöldség alaplé

50g parmezán

2 nagy ek mascarpone

 

1. Sült répa: 2 répát kb 3 mm vastagra szeletelünk, olivaolajjal meglocsoljuk kicsit, és megsózzuk, majd összeforgatjuk és egy sütőpapíron szétterítjük, végül 190Cra melegített sütőben pirosra sütjük.

2. Karamellizált répa: 2 répát 1-1,5mm vastagságúra szeletelünk, egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a répakarikákat beletesszük, egy csipet sóval sózzuk, és kb 1/2 ek cukorral karamellizáljuk.

3. Répapüré: 2 répát karikára vágunk, és sós vízben megfőzünk, majd pürésítjük mixerben 1-2 ek főzővízzel.

4. Dinsztelt répa: az utolsó répát vékony kb 1 mm vastag karikára vágjuk, vagy reszeljük, és a hagymával kevés olajon sóval megdinszteljük. Tegyük mindezt abban az edényben, amiben a a risotto készül majd. Ha majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. 

 

Most pedig a fokhagyma után rakjuk rá a hagymás répára a rizst, Ezt folyamatosan keverve forrósítsuk fel. Kb akkor elég forró, ha egy rizsszemet a két ujjunk közé véve éppen csak össze tudjuk szorítani az ujjunkat és forrónak érezzük a rizst. Ne pirítsuk soha, és ne hagyjuk keverés nélkül. Most kezdhetjük az alaplével nagyon kicsi adagokban felengedni a rizst. Ezt itatós módszernek hívják, Mindig csak annyit adunk neki a léből, hogy azt szinte azonnal feligya. Ez kb 20 ml egyszerre. kb 0,5 l alaplé után adjuk hozzá a pürét, 1 l után a többi répát, a maradék 0,5 litert végét óvatosan adagoljuk, hogy az állag megfelelő legyen. Ha készvan, keverjük bele a mascarponét, és végül a parmezánt. 

Forrón tálaljuk, és a sült répából néhány karikával díszítsük. 

A risottó halála a várakozás. Ez az étel türelmetlen, nem szeret várakozni, ha kész van eljött az idő, hogy azonnal körbeüljük és megegyük. Nem érdemes újramelegíteni, annyit készítsünk, amennyi egy étkezésre elfogy. 

Kérlek benneteket ha valaki elkészíti jelezzen már vissza, hogy csak az én térdeim rogytak meg ettől a risottotól, vagy mást is rabul ejtett. Köszi.

1 komment

Címkék: répa zöldség rizs főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr743153648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aklubisz 2012.03.21. 22:49:41

na a következő zőccsinapra ezt megcsinálom, és jelentek.
süti beállítások módosítása