Volt idő amikor sok furcsa emberrel dolgoztam együtt. Például egy délafrikai lánnyal, aki szárított marhahúst tartott a cipőjében, és esténként sós mogyoró helyett azt rágcsálta. Aztán volt indiai, aki a curryt zacskóban hordta az étterembe ahol a rizst mellé rakta és boldogan ette -lehetőleg- kézzel. A legszerethetőbb furcsa viszont egy olasz fiú volt, aki anyukájától dobozban kilószám kapta a tarallit, és míg mások Pringlest ettek dobozból, ő tarallit evett a zsebéből.
Egy mentségem volt csak, "fiatal voltam és kellett a pénz" így aztán én is belenyúltam néha a zsebébe egy-egy taralliért, annak ellenére, hogy évekkel annak előtte szemtanuja voltam annak, amikor a 15 éves Lufi (fiú) megkérte Safraneket (lány) hogy vegye ki a zsebéből a radírt, mert... és persze nem a radírját fogta meg a zsebébe nyúlva. Mindegy ez másik történet. Mindenesetre ez az olasz fiú nem mindenkinek engedte meg, hogy egyen a mama tarallijából, ezért rejtegette a zsebében.
Most találtam egy receptet, amit ki is próbáltam, és nem pont olyan, de nagyon finom. Pofonegyszerű, gyors, el is állna néhány napig ha nem fogyna el. A fűszerezésben legyen mindenki kreatív. Lehet kömény, oregano, kakukkfű, bazsalikom, vagy akár utóbbiakból készült zöldfűszer keverék.
Hozzávalók:
500g liszt
150ml oliva olaj
10g só
200ml fehér bor
1/2 ek fűszer
A hozzávallókat alaposan gyúrjuk össze ez minimum 5 percig tartson, de inkább 8. Ha kész, fedjük le, és pihentessük fél órát. A sütőt melegítsük elő 220C-ra, és forraljunk vizet egy lábosban. A pihentetett tésztából hengert sodrunk, kb. 8 mm átmérőjűt, és 8-10 cm hosszúságúakra vágjuk, majd a két végét keresztezzük egymáson, és összenyomjuk. (mintha egy nyolcas felső része lenne, az alsó hurok nélkül) A kis pereceket a lobogó forró vízben kb 2 percig főzzük. Ha kiemeljük a vízből, konyharuhán szárítsuk meg őket egymás mellé rakva. Sütőpapírral bélelt tepsibe áttéve süssük meg a forró sütőben kb 25-31 perc alatt.
Ha kész, akkor pedig igen sokoldalúvá válik. Lehet egyet a süket gyerekhez dobni, mert elég kemény hogy megérezze, de nem töri át a koponyáját, lehet nyaklánycot fűzni belőle, és lehet belőle százlábút is fényképezni. Mutassatok még egy ehez foghatót, ami még finom is.
Utolsó kommentek