Most a szigorúan frissen szedett kerti paradicsommal rendelkezők luxusebédjét fogom megmutatni. Amúgy azt hinnénk, hogy a paradicsom bárki számára elérhető, de ez ostobaság . A paradicsomevők között is vannak kiváltságosok. Ők a saját kerttel rendelkező paradicsom perververzek, akik akár 5 féle paradicsomot is vetettek a tavasszal és azóta is minden nap növesztik a szemükkel, ápolják, gondozzák, szüretelik a termést, és nem utolsó sorban élvezik mindennek a gyümölcsét.
A paradicsom ma már kicsit olyan mint a csokoládé, kerek, szögletes, lyukas, édes... a szine is rendkívül változatos. Élettani hatásáról csak annyit, hogy a kedves mamának már kötelezően köszvényesnek kellene lennie, mert szigorú fehérje (hús) diétán van (már vagy 30 éve) viszont mnden egyes kacsacomb mellé megeszik vagy 2 öklömnyi méretű paradicsomot. Szerintem ez tartja életben. Mármint a paradicsom. A hústól meg nem éhes.
Most gyakorlati útmutató következik azoknak akik csak boltban, vagy zölségesben vesznek paradicsomot, de valahonnan egy szép napon kapnak egy kosár friss paradicsomot, és csak a lecsó, vagy a töltöttpaprika jut eszükbe, mert a gyakorlati tapasztalatok szerint, a boltban vásárolt paradicsom max így felhasználva értékelhető.
Hozzávalók
1 rokon, aki a kertjéből frissen leszedi a paradicsomot, és nekünk adja
sokféle színű, és méretü paradicsom, lehetőleg minél kisebbek
friss bazsalikom
1/2 avocado
füstölt só (maldon)
olivaolaj
bors
paprika piros erős
Az elkészítés bonyolult folyamatát olvassátok figyelmesen, nehogy elrontsatok valamit.
Mos, szeletel, tálba rak, összeforgat. MINDENT!
Kenyeret, kiflit pirítsunk mellé, hogy a végén ne kelljen ujjal kinyalni a tányért, inkább a pékáruval itassuk fel a nedveket, de semmiképen ne hagyuk a tányér alján.
Csorog a nyálam tőle.
Utolsó kommentek