HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Rókagombás risotto pogácsa mozzarellával töltve

2011.09.26. 09:19 :: sajtosbrokkoli

Abban az egyben nem sikerült itthon dűlőre juttnunk, hogy milyen kategóriába soroljuk az ételt. Szerintem tuti jó főétel, háni szerint köret, de azt nem tudja megmondani mihez, abban viszont egyet értettünk, hogy kisebb adagokban előételnek kitűnő lehet. 

Eredetileg erdei gombáról szól a recept, de én kicseréltem rókagombára, és teökéletesen működött egyféle gombával is, de azért azt feltétlenül javaslom, hogy valamilyen illatosabb, zamatosabb gombát válasszunk, ne csiperkét. Szerintem elbírt volna még egy kevés aszalt paradicsomot is, úgyhogy ha valaki kísérletezne vele, ajánlom megfontolásra.

Hozzávalók:

30g vaj
200g rókagomba
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
300g arborio rizs
75ml fehér bor
800ml horró zöldség alaplé
1 ek friss kakukkfű
125g buffalo mozzarella 
liszt, olaj

A szeletelt gombát tegyük a tűzre vajon, és addig tartsuk ott kevergetve amíg minden felesleges folyadékot elveszít, ez kb 4-5 perc. A hagymát és a fokhagymát tegyük mellé, és pároljuk üvegesre. Tegyük hozzá a megmosott rizst, és folyamatos kevergetés mellett kb 2 perc alatt forrósítsuk fel de ne pirítsuk. Öntsük fel a borral, majd ha azt beszívta öntsük fel az alaplével. * Kb.20 perc alatt főzzük készre, kicsit maradjon kemény, ne főzzük szét, pont mint a tésztákat: al dante! Ha szükséges sózzuk közben. A tűzről levett rizsre tegyük rá a kakukkfűvet, és keverjük össze. Én tettem hozzá egy nagy tk mozzarellát, de az eredeti recept ezt nem írta, valószinü anélkül is működik. A mozzarellákat vágjuk félbe, és a feleket 6 egyenlő hosszú csíkra. 

A kész kihűlt risottóból nedves kézzel vegyünk ki kb 1 evőkanálnyi risottot, és tegyünk rá egy csík mozzarellát, majd rakjunk rá újabb adag risottót, és formázzuk egy kövér hamburger pogácsa formára. A pogácsa mindkét oldalát forgassuk meg lisztben, és kevés olajon süssük mindkét oldalát. A sajt csodásan megolvad benne, és klassz nyúlós lesz amikor szétvágjuk.

12 pogácsa lesz belőle, ami ha sok egyszerre, be lehet tenni a hűtőbe, és később ugyanúgy ki lehet sütni, csak akkor ne forgassuk bele a lisztbe mindet, azt csak közvetlenül sütés előtt tegyük.

 

*A klasszikus risotto soha nem így készül, azt itatni kell, ami annyit tesz, hogy kanalanként folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a folyadékot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr183257060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása