Bár tudnám, hogy miért nem hallgattam a jobbik eszemre. Nem mertem igazi magyar paprikás kolbászt használni, mert azt hittem túl sok lesz az íz, ehelyett használtam egy paprika nélküli gyorsabb érlelésű spanyol szalámit, de simán elbírta volna a mi fűszeres, paprikás markáns ízű kolbászainkat is.
Azért sikerült mentenem a helyzetet, kapott finom krémes házi tejfölt, és így nagyszerű szendviccsé nőtt ki magát. Persze önmagában is megállja a helyét, de üresen pl nem lett annyira finom mint ez de a kolbász tehet róla. Miután megsült pont úgy nézett ki mint a linkelt kenyér, de ne tévesszen meg senkit, a kettő nem ugyanaz. Mindenesetre falatokat készítettem belőle, és sűrű tejföllel megkentem, illetve raktam közé reszelt répát is, hogy legyen valami a számban, ami nem annyira puha viszont annál inkább ropog és friss, élő része a szendvicsnek.
Hozzávalók:
135g kukoricaliszt
160g liszt
1 cs sütőpor
1/2 tk só
1/4 tk szodabikarbona
250ml kefír
1 tk cukor
1 tojás
55ml olaj
1 maréknyi brokkolirózsa
6-8 szelet aszaltparadicsom
1 kis piros californiai paprika
2 ek olaj
100g kolbász (paprikás magyar)
A brokkolit 1.5 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük , leszűrjük félretesszük. A paradicsomot, a kockára vágott paprikát és a kolbászt kevél olajon összeforgatjuk, hogy a parik ne legyen nyers, a kolbászból az ízek kicsit kioldódjanak, félretesszük. A szárazanyagokat összekeverjük egy tálban, és a nedveseket szintén összekeverjük egy másikban, majd a száraz összetevőkhöz öntjük a nedveset, és csomómentesre keverjük.A kolbászos zöldségeket a tésztába forgatjuk de a brokkoli még várjon! Egy szögletes kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki alaposan vajjal, és öntsük bele a tészta felét, szórjuk bele a brokkoli 2/3-át, majd jöhet a többi tészta, és a tetejére a maradék brokkoli.
190C-ra előmelegített sütőbe 50 percig süssük.
Javaslom tehát a tejfölt, illetve lehet krémsajt is, és valami roppanós zöldség. Kitűnő parti, vagy uzsonna falat!
Utolsó kommentek