Azt hinnénk, hogy a tészta és a design csak Olaszországban találkozhat össze, és minden valamirevaló tészta ott nyeri el végső formáját, amit aztán szerte a világban megpróbálnak a sablonokra formázni a gépsorokra több kevesebb sikerrel. Íme itt a DISCHI VOLANTI , ami az ufoláz idején készült, egy amerikai Kenneth Arnold által 1947-ben. Köszönjük neki.
Van egy könyv, a The Geometry of Pasta, amelyben rátaláltam erre a példányara, és annak eredetére, és amelyre régóta vágyom, sőt most már igazán meg kellene vennem. Csak hánival alkut kötöttünk, miszerint nem jön már új könyv, csak ha könyvespolc is, azt pedig már nem egyikőnk sem szeretne, e forradalmisták lettünk, csak éppen arra nem gondoltunk, milyen lehet egy nagy albumot e(l)olvasni. Amúgy ez nem is hozzáférhető ebookban.
A tésztát Angliában vettem, a Tesco saját szines márkái között bukkantam rá. Nem tudtam nem megvenni. Egyébként a srácoknak hoztam Thomas és barátai tésztát is, hamar megették, és imádták, Volt benne Thomas, síp, Kövér ellenőr, és Sovány ellenőr.
Hozzávalók:
tészta
sült tök
kolbász
olaj
zsálya, vagy bazsalikom
parmezán
A tészta elkészítését hamar le tudom írni . A sült tököt felkockázzuk, olajon a kolbászt és a zsályát átforgatjuk, hogy az ízek kioldódjanak, hozzáadjuk a tököt, A tésztavízből 2 ek-nyit ráöntünk, majd jöhet a tészta, amivel összeforgatjuk, és a tetejét alaposan megszórjuk parmezánnal. Ha nincs zsályánk, a bazsalikom is megteszi, de szerintem a zsályával finomabb.
Utolsó kommentek