Mindig is voltak ellenérzéseim a dupla, tripla, és négyszer csokis jelzőket illetően de ez ma elmúlt. Nigella megtanított rá, hogy igenis van jelentősége, hogy 4x csokisnak hívunk valamit, nem simán csokisnak. Ultra csokis, és szuper finom. Cserébe az élményért megtanítanám neki, hogy hogy lehet kevesebb cukorral elkészíteni.
Nem mintha nem szeretném Nigella kerek idomait, szerintem jól áll neki, de én magam ugye fennem hirdetem, hogy nem szeretem az édes édességeket, és már ránézésre tudom, hogy milyen arányokkal lesz édes valami, így alapból csökkentem a cukor mennyiségeket. Így tettem Nigella előző csokis sütijével is, és ott sem bántam meg. A mainál is elegendőnek találtam a csökkentett cukor adagot, sőt Vince is, aki gyorsan letolt 2 szeletet, pedig ő csirkén él (csokis csirkén – dehogy!) és kért volna még, de nem adtam, ekkor bepanaszolt háninál, és akkor mondtam, hogy holnap, ha már lefotóztam, és ezt megértette, olyan kedves.
Valóban megállja a helyét a karácsonyi asztalon, mert szép, és különleges. A fotón látható süti csak fél adag, így ha ti az adott mennyiséget készítitek, egy rendes dupla ilyen magas kenyeret fogtok kapni. Mentségemre legyen szólva, hogy én már októberben kezdem a karácsonyi sütizést, így remélem megbocsátható a fél adag sütése. Köszönöm.
Hozzávalók:
200g cukor
200g liszt
1tk sütőpor
50g kakaó
180g vaj
130g tejföl
½ vaníliarúd belseje
2 tojás
90ml forró víz
170g kicsi csokipasztilla
A cukrot a vajjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a tojásokat egyesével, majd a tejfölt. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, és a vajas keverékhez keverjük. Most adjuk hozzá a forró vizet, amitől egészen meglágyul a tészta, de ez nem baj, így kell lennie. Kb 2 perc múlva rakjuk bele a pasztillákat is, és keverjük el egyenletesen. Papírral töltött kenyér formába öntsük a tésztát, és 170C-ra előmelegített sütőben süssük egy órán át.
Csoki szirup hozzávalók:
150ml víz
100g cukor
1 ek kakaó
Hidegen keverjük össze a hozzávalókat, majd további keverés nélkül főzzük sziruppá. Ez k. 5 perc.
A megsült 2x csokis sütit szurkáljuk meg egy hústűvel, és öntsük rá a csokiszirupot. Most már 3x csokis, végül ha már csak langyos, de még ragad a teteje, szórjuk meg vágott étcsokival. Így lesz 4x csokis. Csokoholistáknak kötelező, csoki kedvelőknek muszáj édesszájúaknak erősen ajánlott.
Másnap, azaz ma fotóztam, és ettünk is, ugyanolyan finom mint tegnap, viszont nem annyira morzsálódik, tehát ajánlatos is lehet az éjsazakai pihenés neki is. Vince újra csak kettő szeletet evett és könyörgött a harmadikért, mondván edzésre indul, és kell az energia.
Utolsó kommentek