Olyan mint a jó vendég. Oké, hogy az ágyát megveted, de ennyi az egész, Megmutatod neki mit hol talál, és onnantól kezdve kiszolgálja magát. Ízt az alaplétől és a zellertől, krémességet a tejszíntől kap, a hagymával meg simán barátságba kerül, hogy ne unatkozzon. Szeretjük az ilyet nem?
Én a magam részéről azt tartom, hogy szeretem a vendégeket, akik : leveszik a cipőjüket, nem maradnak sokáig, és csak kicsike ajándékot hoznak. Ez kábé mind klappol a gratinra is. Hú erről jut eszembe,nem vagyok az a finomkodó, általában kimondom amit gondolok, akkor, és ott. Egyszer kaptam a megérkező vendégektől egy Phalenopsis orchideát, szép kaspóban, ami rendben is lett volna egy dolgot leszámítva: KÉK VOLT!!! Nos a kék virágokat nem tudom hova tenni, meg a csillámosokat sem. Amikor kibontottam, és megláttam annyit tudtam csak mondani, hogy hűűűű de kééééék, és nem jött ki több hang a torkomon. Annyira sokkolt a látvány. Ráadásul a példány a színét leszámítva tökéletes volt. Azóta már nem kék, és folyamatosan virágzik, imádom .Úgyhogy most még azzal kiegészíteném az első mondatot, hogy …. kicsike és nem kék ajándékot hoznak.
Hozzávalók: (a krumplihoz nem a kék virághoz)
Jajj még egy ! Arról is csak alig tudtam meggyőzni Őket, hogy nem festékszóróval festik szegényeket, vagy ilyen fajták, hanem a vizük amivel öntözik, vagy amiben állnak ha vágott virágról van szó, azt színezik, és ahogy a növény felszívja sajnos nem tud válogatni, így a vízben oldott festékanyagtól lesz színes.
Na.
Hozzávalók:
3 nagy krumpli
1 kisebb zeller
200ml zöldség alaplé
200ml tejszín
2 fokhagyma
½ póréhagyma
1 ek olívaolaj
A krumplit és a zellert megpucoljuk, és a krumplit 3, a zellert 2 mm vastagságóra szeleteljük. A hagymát olajon üvegesre pároljuk. A z alaplét a tejszínnel és a fokhagymával összeforraljuk.
És most kezdődik a móka. Egy nem tapadó edénybe elkezdjük rétegezni a krumplit, a zellert és a hagymát. A tetejét mindenképpen krumplival zárjuk le.
Öntsük rá az alaplét, takarjuk le fóliával, és tegyük a 200C-ra előmelegített sütőbe, egy és egy negyed órára. 40 percnél vegyük le a fóliát.
Jaj nagyon finom, és töredelmesen bevallom, és nem köretként ettem, nekem konkrétan ebéd volt.
Egy valamit tilos ezzel az étellel: másnapra eltenni. Nem szabad ,csak frissen jó, pont annyit készítsetek, amennyi kell. Ne maradjon semmi, amit a hűtőben letesztek holnapra. És ezt ígérjétek meg. Kösz.
Utolsó kommentek