Önmagában kissé jellegtelennek tűnt, de amikor kapott egy narancsos szegfűszeges érintést, nagyot fordult vele a világ. A narancshéj szalagoktól pedig mint egy szépen csomagolt ajándék, úgy ragyogott.
Vittem is belőle háni unokatesójának, aki miután olvasta a teabalesetes bejegyzésemet, mi mással kínált volna, mint teával. Ez nem is lett volna baj, ha nem vesz elő egy trükkös egyszemélyes kancsót, aminek volt kicsi csőre is. Azonban átláttam a szitán (HAHAHH!), és vannak hibák amiket csak egyszer követek el az életben, így inkább bögrében kértem. Meg persze felnőtt tapasztalt nővé is lettem, és nagyon megválogatom, mit veszek a számba!
Hozzávalók:
280 g liszt
3 ek mák
1 cs sütőpor
¼ tk só
2 körte
240 ml tej
1,5 ek ecet
130g cukor
85g méz
30g vaj
1 nagy tojás
vanília
½ tk forralt bor vagy mézeskalács fűszerkeverék
Az öntethez:
2 nagy naracs leve, (vagy narancs juice)
½ narancs reszelt héja
2 ek citrom
4 szegfűszeg 2 ek cukor
Legelőször a tejbe belerakjuk az ecetet, és félrerakjuk. A tésztához az első 4 száraz hozzávalót egy tálba tesszük, összekeverjük, és ezt is félre rakjuk. A körtét pucoljuk meg, és vágjuk apró kockára, forgassuk a lisztbe. A cukrot, mézet vajat tojást és a fűszereket keverjük habosra, adjuk hozzá a(z aludt) tejet, és végük kanállal keverjük össze a lisztet is, de e körtére vigyázunk, hogy ne törjön össze. (érdemes kemény körtét használni)
170C-ra előmelegített sütőbe kicsi formában kb 35 perc, hagyományos nagy formában, viszont 55-60perc a sütés ideje.
Közben az öntet hozzávalóit forraljuk össze, és kissé redukáljuk, majd a kész sütit locsoljuk meg vele.
Utolsó kommentek