HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Szilveszterre: Oglio di oilo puffancs

2011.12.30. 10:03 :: sajtosbrokkoli

Én mindig dupla adagot csinálok minimum! Nos, ezzel az utolsó sorra küldte Kriszta a receptet, és magam is ajánlom megfontolásra mindenkinek.

Kriszta és papi sokáig éltek együtt annak ellenére, hogy Kriszta salátákon krémeken és tésztákon élt, papi kedvenc konyhai edénye pedig a bogrács volt. Mondjuk mentségére legyen, hogy nem a konyhában gyújtott alá akácfával, hanem a kertben. Ennek ismeretében nehéz volt olyan ételeket találni, amit mindketten egyforma lelkesedéssel üdvözöltek. Így aztán amikor először ajánlotta nekem ezt a receptet, azt is hozzátette: Ezt még a papád is szereti, és tényleg. A másik nyomós érv az elkészítése mellett, hogy Kriszta saját bevallása szerint Ő bármit képes elrontani, főleg ami a sütiket illeti (ha jól tudom ezen kívül még egy túrótorta az, amit egyáltalán süt) de ezt nem.

 A recept maga 5 hozzávalóból áll, ami jelzi, hogy tényleg nem lesz nehéz és bonyolult, de én azért csavartam rajta egyet. Az eredeti recept szerint ez kell hozzá:

120g sajt

160g liszt

80g vaj

250ml tej

kb ½ tk só

3 egész tojás


 

A sajt rendkívül tág fogalom, éppen ezért mindenki személyre szabhatja akár egyféle, akár többféle sajttal vegyesen. A sóval bánjunk óvatosan, a felhasznált sajtok sósságának függvényében.


Az én puffancsomat az oglio di olilo klasszikus íze ihlette, imádom, Fokhagymás, csípős, sajtos.

Hozzávalók:

80g mozzarella sajt

40g parmezán

160g liszt

80 g vaj

250ml tej

3!4 tk só

2 gerezd fokhagyma

2 tk chillipor

½ tk olasz fűszerkeverék

3 egész tojás

A vajat a tejben felolvasztjuk, és lassan felforraljuk. A lisztet és a sót beletesszük, és egy két percig lassú tűzön alaposan összekeverjük. (én kézi mixerrel), majd egyesével jöhetnek a tojások, amiket alaposan elkeverünk a tésztában, végül a sajt és a fűszerek. A fokhagymát reszeljük le! Csöves zsákból nyomjuk ki a kivajazott tepsire, vagy sütőpapírra. Forró sütőben 200-210C süssük készre. Ez nekem kb 20 perc volt, de az új termosztáttal most egészen más sütési hőmérsékletek és idők vannak, úgyhogy nézzétek 15 perctől, hogy nehogy megégjen.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sós sütök édeseim bulira

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr173506424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása