Én mindig dupla adagot csinálok minimum! Nos, ezzel az utolsó sorra küldte Kriszta a receptet, és magam is ajánlom megfontolásra mindenkinek.
Kriszta és papi sokáig éltek együtt annak ellenére, hogy Kriszta salátákon krémeken és tésztákon élt, papi kedvenc konyhai edénye pedig a bogrács volt. Mondjuk mentségére legyen, hogy nem a konyhában gyújtott alá akácfával, hanem a kertben. Ennek ismeretében nehéz volt olyan ételeket találni, amit mindketten egyforma lelkesedéssel üdvözöltek. Így aztán amikor először ajánlotta nekem ezt a receptet, azt is hozzátette: Ezt még a papád is szereti, és tényleg. A másik nyomós érv az elkészítése mellett, hogy Kriszta saját bevallása szerint Ő bármit képes elrontani, főleg ami a sütiket illeti (ha jól tudom ezen kívül még egy túrótorta az, amit egyáltalán süt) de ezt nem.
A recept maga 5 hozzávalóból áll, ami jelzi, hogy tényleg nem lesz nehéz és bonyolult, de én azért csavartam rajta egyet. Az eredeti recept szerint ez kell hozzá:
120g sajt
160g liszt
80g vaj
250ml tej
kb ½ tk só
3 egész tojás
A sajt rendkívül tág fogalom, éppen ezért mindenki személyre szabhatja akár egyféle, akár többféle sajttal vegyesen. A sóval bánjunk óvatosan, a felhasznált sajtok sósságának függvényében.
Az én puffancsomat az oglio di olilo klasszikus íze ihlette, imádom, Fokhagymás, csípős, sajtos.
Hozzávalók:
80g mozzarella sajt
40g parmezán
160g liszt
80 g vaj
250ml tej
3!4 tk só
2 gerezd fokhagyma
2 tk chillipor
½ tk olasz fűszerkeverék
3 egész tojás
A vajat a tejben felolvasztjuk, és lassan felforraljuk. A lisztet és a sót beletesszük, és egy két percig lassú tűzön alaposan összekeverjük. (én kézi mixerrel), majd egyesével jöhetnek a tojások, amiket alaposan elkeverünk a tésztában, végül a sajt és a fűszerek. A fokhagymát reszeljük le! Csöves zsákból nyomjuk ki a kivajazott tepsire, vagy sütőpapírra. Forró sütőben 200-210C süssük készre. Ez nekem kb 20 perc volt, de az új termosztáttal most egészen más sütési hőmérsékletek és idők vannak, úgyhogy nézzétek 15 perctől, hogy nehogy megégjen.
Utolsó kommentek