A környezetemben senki nem ünnepel valentint, legalábbis úgy semmiképpen sem, ahogy egy angol, vagy amerikai . Nálunk se képeslap, se titkos üzenet, se süti, se virág. Háni sem támogatja.
Amúgy a fentiekből két dolgot megoldottam magam, sőt ha nagyon akarnám, az összeset leszervezném, talán a titkos üzenet okozna csak némi fejtörést, mert ha azt magam üzenem magamnak, marha nehéz titokban tartanom, amíg eljuttatom magamhoz. Szóval van virág, meg süti. Az is valami nem?
Bréking! Szolgálati közlemény Hánitól: Azt már beírtad, hogy az kívántad meg amit én főztem magamnak? Pick virslit tejszínes tormával.
Az én szolgálati közleményem pedig az, hogy úgy kellet könyörögnöm egy falatért, az is a széle volt, és tormát is alig kaptam rá. Kiflit meg egyáltalán nem. Modjuk az durván hízlal így 23.20-kor. Mármint a kifli.
Citromkrémes cupcake hozzávalói:
100g vaj
100g cukor
100g liszt
1 vanília kikapart belseje
pici só
2 tojás
2 ek kandírozott citromhéj
1 citrom reszelt héja
a habsipkához:
50ml víz
50g cukor
2 tojás fehérje
citromkrém:
5 nagy citrom leve
3 citrom héja
5 nagy tojás
250g cukor
75g vaj (szerintem lehet 100g is),
A sütihez a vajat a cukorral, sóval és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást egyenként, amikor ezzel is már habos, belekeverjük a lisztet, a citromhéjat, és végül a kandírozott citromot. 180C-ra előmelegítjük a sütőt.
A krémhez a citromok levét, héját a cukrot, és a villával felvert tojást tegyük fel főni. Hamar be fog sűrűsödni, és folyamatos keverés mellett ezt észtre is vesszük. A színe megváltozik, kb. 1.5 percnél nem kell tovább forralni. Ekkor tegyük bele a vajat, és robotgéppel kihűlésig keverjük.
A papírkapszlikba egy kanál tésztát teszünk, erre egy kanál citromkrémet, végül befedjük egy kiskanálnyi tésztával a krémet. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A habhoz a cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, és amikor ez eredeti térfogatának kétszerese a hab, elkezdjük hozzácsurgatni a meleg szirupot, amivel egészen addig verjük a habot, amíg ki nem hűl.
Csöves zsákból a kész megsült sütikre nyomjuk, és vagy visszatesszük pirulni, vagy konyhai fáklyával megpirítjuk.
A szívecskéket az amerikai „sütinylókák” azaz cakepops királynőjétől töltöttem le, itt találjátok a sablonokat, de simán lehet vágni is, és pálcikára szúrni, tűzni, vagy ragasztani őket.
Utolsó kommentek