Az újhagyma általában mellékszereplője a mindennapoknak, és az ételeinknek. Ezen most változtattam. Gyakorlatilag minden összetevő csak azért van, hogy kiemelje a friss sült újhagyma ízét, és látványát.
Fantasztikusan egyszerű, gyors, szép, finom, és nem utolsó sorban költségkímélő.
Erika kicsit furcsállta, hogy a hagymák szakállát is rajta hagytam, de meggyőztem róla, hogy alaposan megmostam, és az is hagyma ízű, és különben is nagyon szép. Mikor belekóstolt, már nem bánta, csak evett, és evett, és dicsérő szavakat sorolt szinte falatonként. Szerintem már most hétvégén megcsinálja otthon maguknak is.
Hozzávalók:
250g leveles tészta
3 csomag újhagyma
2 ek dijoni mustár
1 tk méz
150g fehér cheddar sajt
2 ek olaj
+ 2 ek balzsamecet +2 ek olaj
Sütés előtt
A leveles tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra. A tészta széleitől befelé 1 centire a késsel bevágjuk a tészta tetejét. A mustárt a mézzel elkeverjük, és a tészta közepére kenjük. A sajtot lereszeljük, és mustáros tésztára rakjuk, de úgy, hogy a szélekre ne kerüljön. A hagymát mosás után olyan hosszúra vágjuk, hogy ne lógjon le rá a tészta szélére, és fejtől lábig, mindig ellenkező irányba ráfektetjük a sajtos tésztára. A két kanál olajjal meglocsoljuk a hagymákat, és forró, 220C-ra előmelegített aranyszínűre sütjük. Ha kész, opcionálisan meglocsolhatjuk balzsamecet-olaj keverékével.
Mától, ha szeretném, minden bejegyzés végére biggyeszthetek egy ilyet. Ez készült egy éve: kapros, sajtos céklahab.
Biggyesszek?
Utolsó kommentek