HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Dijoni hagymás lepény

2012.03.24. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Az újhagyma általában mellékszereplője a mindennapoknak, és az ételeinknek. Ezen most változtattam. Gyakorlatilag minden összetevő csak azért van, hogy kiemelje a friss sült újhagyma ízét, és látványát.

Fantasztikusan egyszerű, gyors, szép, finom, és nem utolsó sorban költségkímélő.

Erika kicsit furcsállta, hogy a hagymák szakállát is rajta hagytam, de meggyőztem róla, hogy alaposan megmostam, és az is hagyma ízű, és különben is nagyon szép. Mikor belekóstolt, már nem bánta, csak evett, és evett, és dicsérő szavakat sorolt szinte falatonként. Szerintem már most hétvégén megcsinálja otthon maguknak is.

Hozzávalók:

250g leveles tészta

3 csomag újhagyma

2 ek dijoni mustár

1 tk méz

150g fehér cheddar sajt

2 ek olaj

+ 2 ek balzsamecet +2 ek olaj


Sütés előtt 

A leveles tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra kinyújtjuk, 2-3 mm vastagra. A tészta széleitől befelé 1 centire a késsel bevágjuk a tészta tetejét. A mustárt a mézzel elkeverjük, és a tészta közepére kenjük. A sajtot lereszeljük, és mustáros tésztára rakjuk, de úgy, hogy a szélekre ne kerüljön. A hagymát mosás után olyan hosszúra vágjuk, hogy ne lógjon le rá a tészta szélére, és fejtől lábig, mindig ellenkező irányba ráfektetjük a sajtos tésztára. A két kanál olajjal meglocsoljuk a hagymákat, és forró, 220C-ra előmelegített aranyszínűre sütjük. Ha kész, opcionálisan meglocsolhatjuk balzsamecet-olaj keverékével.


 

Mától, ha szeretném, minden bejegyzés végére biggyeszthetek egy ilyet. Ez készült egy éve: kapros, sajtos céklahab

Biggyesszek?

7 komment

Címkék: sós szendvics vendégváró sütök falatok keverek

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr714336161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.24. 15:52:32

Javaslom a folyamatos biggyesztést.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.03.24. 16:05:56

@méhészborz: Ok, és mindig a céklát biggyesszem? :)
@jucccka: lehet hogy valójában az is csak álcázza magát?

Komolyra fordítva: igyekszem az egy évvel ezelőtti posztokat linkelni, és nem, nem az egészen más, bát kétségkívül vannak hasonló vonások.

szőkeluca 2012.03.25. 21:39:18

és meg is sütöm. (meg nektek is, ha lesz még újhagyma, amikor jöttök. vagy megcsinálja ő, úgyis össze akarlak hozni benneteket) :)

jut eszembe, a múltkor megcsináltam a szték-krumpli-krémlevest, és bizony mondom néktek, zseniálisan finom!

szőkeluca 2012.03.25. 21:40:31

mondjuk egy harminc deka sült szalonna eléggé hiányzik a tetejéről, de hát te se lehetsz tökéletes...

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.03.25. 22:43:01

@szőkeluca: Kati is ezt kifogásolta, csak Ő Balázsra fogta, hogy neki kell a hús.
süti beállítások módosítása