Amikor utolsó pillanatban szólnak a barátok, illetve amikor a koncentrációs képességünk sem az igazi, na akkor lehet elővenni ezt az ovisoknak is készség szinten elsajátítható receptet, aminek az elkészítésénél már csak az az egyszerűbb, ha a vendégekkel hozatunk valamit a helyi cukrászdából.
Nem vagyok bizonyos, hogy jó kezdés ez a recept egy durva össznépi zabálós ünnep után, de szerintem ma mindegy mit rakok ki, az olvasók többségének annyira nehéz lenne megütni az ingerszintjét a két-három nap folyamatos evés után, hogy most elsősorban a praktikumra hajtok. Tehát azért jövök ma a csokitortával, mert sütéssel együtt 35-40 perc alatt 2 edény összepiszkításával egy jóféle csokitorta büszke tulajdonosai lehetünk, ráadásul nagyon készülni sem kell rá (nekem) mert ehhez szinte mindig minden van otthon, egy átlagos konyhát vezető sütni szeretőnek.
Mielőtt viszont nekikezdek, engedjetek meg egy párbeszédet a hétvégéről:
-...Voltunk bulizni a Mignonban nemrég.
-De hát ott nem öreglányok vannak akiket fel lehet szedni?
-???
-Ja neeem az a Gerbaud.
Így kell hát vigyázni a sütikkel, és nevekkel.
Hozzávalók:
200g étcsoki (jó minőségű)
200g vaj
4 tojás
150g cukor
80g liszt
csipet só
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, ha folyik, hozzáadjuk a vajat, és azt is felolvasztjuk, félretesszük kicsit. A tojásokat villával felverjük, annyira hogy egynemű legyen, nem habosra, hozzáadjuk a cukrot és a sót, elkeverjük benne, és beleszitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük az olvadt csokihoz.
Egy tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és a tésztát beleöntjük. 200C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Ehetjük melegen, hidegen, fagyival, tejszínhabbal, porcukorral, forró gyümölccsel, vagy csak simán, feketén, egyszerűen.
Egy éve: érdekes akkor is egy alaprecept, a rizskoch volt soron, aminek viszont a gyümölcs része ehhez a csokitortához is kiváló.
Utolsó kommentek