Az olasz konyha műremeke ez a négy hozzávalós tésztaétel, ami hihetetlen karriert tudhat a háta mögött. Ismertsége sokkal számottevőbb mint a krumplis tésztáé, pedig hasonlóan egyszerű ás olcsó ételről beszélünk.
Elrontani legegyszerűbben a rossz minőségű alapanyagokkal lehet, ezért törekedni érdemes minden alkotóból valami jobb minőség beszerzésére.
Hozzávalók:
250g spagetti
1 zöld erős paprika
1-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
parmezán és petrezselyem (jó sok)
A spagettit odatesszük főni, eközben egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, amiben megfuttatjuk a szeletekre vágott erős paprikát. Erre azért van szükség, hogy a paprika átadja az erejét az olajnak, ami majd minden tésztaszálat körbevesz, így eljuttatva erejét minden egyes falatnak. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, amiket nagyon apróra vágunk, de préselhetünk is. Ezzel már nem pirítjuk, mert a forró olaj a fokhagymától is beszedi a vámot, ugyanazt teszi vele, mit a paprikával, csak most az illóanyagokat oldja. A kifőtt spagettit 2-3 evőkanálnyi főzővízzel az olajra tesszük, alaposan átkeverjük a serpenyőben visszatéve e tűzre, és megszórjuk reszelt parmezánnal, és petrezselyemmel.
Tálaláskor még parmezánforgácsokat rakjunk a tetejére, illetve opcionálisan borsozhatjuk, és petrezselyemmel is megszórhatjuk még.
Elrontani a tésztával a legkönnyebb, ha túlfőzzük, és összeragad, illetve ha nem rakunk elég sót a vízbe. A paprikánál az ereje e kulcskérdés, ha nem elég erős akkor nyugodtan lehet chilli port vagy szárított paprikát is az olajba tenni.
Egy éve: egy fantasztikusan finom meleg szendvics vacsora kéksajttal .
Utolsó kommentek