Hűű de régen ettem ennyire eltalált arányú süteményt. Imádtam, pár órácska után a rétegek átjárják egymást, és még finomabb lesz az egész. Akinek kedves az élete családja, az süt ilyet magának, és a szeretteinek.
Szerintem alapreceptnek is érdemes eltenni, mert más gyümölcsökkel is működhet .
Szóval van a az az alsó omlós tésztaréteg, aztán rajta a gyümölcs, után a tejszínes, mandulalisztes holmi, amitől eggyé odvad az előző kettő, és végül a mandulaszeletek a tetején. Ahh csodás.
Hozzávalók:
500g őszibarack
200g liszt
1 cs sütőpor
140g cukor
1/2 vanília
kicsi só
2 nagy tojás
100g vaj
125g tejszín
100g mandulaliszt
A lisztet, a sütőport, a vanília belsejét ,és 75g cukrot a tojással és a vajjal a kézi mixer dagasztólapátjaival összekeverünk. Egy 25x25cm-es kivajazott formába egyenletesen szétnyomkodjuk a tésztát. Rárakjuk a hámozott negyedelt barackokat. A tejszínt és a tojást 3 percig keverjük a mixer habverőjével, és hozzáadjuk a maradék cukrot, majd egy kanállal hozzáforgatjuk a mandulalisztet, és a barackra öntjük egyenletesen elosztva.
200C-ra előmelegített sütőbe 40 percig sütjük. Sok erőt és kitartást kívánok a várakozáshoz, amíg meghűl.
Egy éve: Tonhalas tortilla
Utolsó kommentek