Ennél a kuglófnál jobb autóillatosítója soha nem volt még Lucának Még jó, hogy benne felejtette pár órácskára a szekérben, különben sose derült volna fény erre a remek tulajdonságára.
Áradt a citrom illata, szerteszét a rozmaringgal ellenállhatatlanul.
Hétfőn történt mindez. Este amikor felhívtam, hogy na milyen is volt elemezzük ki, akkor pironkodva bevallotta, hogy az autóban felejtette, és bár már eszébe jutott, szakadt az eső, és ilyenkor a macskát se veri ki a házból, nem hogy magát. Így történt, hogy véletlenül bár, de kifejlesztettük az új „wunderbaum prémium selection” első nyári illatát.
A süti végül mégis bekerült a házba, és akkor kielemeztük. Szerintem egy kicsit kevés volt a rozmaring, lehetett volna bátrabban adagolni, szerinte jó volt. Szerinte sok volt a citrom, és inkább a tésztába kevesebb kellett volna, de inkább mellé valami citromos krém jó lett volna. Szerintem a citrom jó volt, és krém helyett inkább egy jó teát javasoltam, mert ez egy ötórai süti. Remek volt. Igazán mondom.
Hozzávalók:
130g kukoricaliszt
300g búzaliszt
90g kukoricadara
1 cs sütőpor
csipet só
160g cukor
2 citrom héja
1 citrom leve ( 60 ml)
1 ek apróra vágott rozmaring
240ml olívaolaj
4 tojás
240ml joghurt
A cukrot, a citromhéjat, a lét, a sót és a rozmaringot kézi mixerrel alaposan összekeverjük, majd kis sugárban folyamatosan hozzáadjuk az olajat, aztán a tojásokat egyenként, majd a joghurt felét, z összekevert szárazanyagokat( lisztek, dara, sütőpor) és a maradék joghurtot.
Kivajazott/lisztezett formába öntük, és 170Cra előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük. Én egy kis kuglóf, és egy szögletes kenyérformába osztva sütöttem, így nekem 40 perc elég volt, hogy megsüljön. Nagy adag, de egyszerűen felezhetők a mennyiségek, ha valaki nem szeretne csak egy kóstolót, vagy nem hív rá vendégeket (mint én).
Egy éve: Clafoutiról lehet olvasni, meg arról, hogy megtolnak hátulról, de ez nem esik jól
Utolsó kommentek