Nem szoktam éttermekben költött ebédekről írni, most mégis megteszem, és nem azért, hogy elmondjam mennyire jó, vagy rossz, hanem hogy elmondja, régóta először ettem étteremben olyan salátát ami ennyire...
Salátát mindig, és mindenhol kérek, mert szeretem, és mert sok minden kiderül a konyháról, akkor is, ha „csak” salátát eszem. Ráadásul, a Villa Bagatelle-ben arra is gondolnak, hogy esetleg nem tudok választani kétféle saláta közül, vagy nem is szeretnék, hanem kétfélét is megkóstolnék, de valószínűleg nem fogok két normál méretű salátát kérni. Erre találták ki, a „kétféléből” csomagot, amiben két kis adag salátát kapok, de én választom ki, hogy melyik kettő legyen az, és egyszerre szépen tálalva kapom, így azt eszem először amelyiket szeretném, vagy ha akarom falatonként válogatok. Ezért az ötletért csillagos ötös jár.
A kétféle salátámról annyit szeretnék mondani, hogy finom volt, szép volt, nagyon ízlett, DE! Az étlapon azt írják, hogy különösen figyelmet fordítanak az alapanyagok frissességére, és minőségérem, a beszerzési helyeket maguk válogatják. Na ilyet már több helyen is olvastam, de most először hittem el, hogy ez így is lehet. A salátának minden egyes fajtája, és levele olyan volt, mintha most szedték volna a kert végében, Ilyet itthon még nem tapasztaltam, de nagyon ideje volt, olyan hatalmas öröm lett úrrá rajtam, hogy csak na.
Mivel az ebédtársam csak egy salátát evett egy quiche-el, viszont én levest is kértem, a pincér megkérdezte, hogy milyen ütemben hozza az ebédet, és azon sem ütközött meg,amikor azt mondtam, mindent hozhat egyszerre. Nagyon jól mutatott a kis fehér fonott tálcán a két saláta, és a leves.
Mindent végigettem, és minden ételben ugyanazt a frissességet, és odafigyelést éreztem, legyen szó levesről, salátáról, vagy a desszertről. A desszertek is ugyanazt a minőséget hozták,kár kihagyni ha már valaki ott van.
Érdekes volt a terasz hangulata, mert végre nem átrohantam a Királyhágó téren, hanem a teraszról figyeltem a rohanókat. Azért ez egy más dimenzió. És igen, olyan mintha megállna az idő. A teraszon minden lassú. Lassan jön a pincér, lassan készült az étel, talán én is lassabban ettem mint szoktam. Ebben csak ez utóbbi volt az egyetlen ami pozitívumként értékelendő. Úgyhogy minden nagyon patent, de időt kell rá szánni. Anélkül kellemetlen élmény lesz. Ez nem egy gyorsétterem.
Nem olcsó, de ez a minőség ennyibe kerül, pont.
Aki sokat szeretne enni, ne ide induljon, aki minőséget az viszont igen, aki rohanna az le ne parkoljon, de aki szereti ha pincér segítőkész, és érti mit szeretne a vendég, annak itt a helye.
A Villa Bagatelle-be nem csak Jaguárral lehet érkezni, én saját állaton érkeztem, (drótszamár) és még azért sem nézett meg senki, hogy a nadrágszáramon rajta felejtettem a fényvisszaverő pántot, persze nem mackógatya volt rajtam.
Érdemes tenni vele egy próbát, ha kilépnétek a pizza-sushi-steak , Liszt Ferenc tér-Plázák-pilnik háromszögekből. A legfrisebb, leggondosabbban készült saláta per pillanat a hegyvidéken -szerintem-, itt van
Utolsó kommentek