HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Búcsú az epertől:epres reggeli szelet

2012.07.04. 23:18 :: sajtosbrokkoli

Szerintem ez volt az idei utolsó eper, aligha érik már. Cserébe viszont nagyon-nagyon jóízű volt. Az amerikai, angol háztartások kedvelt reggeli (tízórai, uzsonna) eledele a mindenféle „scone”.Ha beütitek a scone-t a google fordítóba, azt mondja: főnév, jelentése lángos, kalács.

eper scone 009.jpg

Ez azért érdekes,mert sem a kalácsra, sem a lángosra nem hallottam még a scone szót használni, de ez így jól is van, mert aligha helyes két ennyire különböző ételt azonosképpen hívni, és mert a scone jellemzően háromszög alakú, önállóan sütött süti szerű reggeli étel. Rengeteg változata ismert, ami általában jellemző rá, hogy akár magában, akár mint egy zsömle is értelmezhető, lehet félbevágni, vajazni, lekvárt vagy sajtot rakni bele.

Őszintén mondom, soha nem sütöttem még sconet, mert nem találtam hozzá igazán szimpatikus receptet, mindegyikkel volt már ránézésre bajom, de ez nagyon klassznak tűnt, és nem tévedtem. Persze nem is néz ki úgy, mint a klasszikus scone, de ezért is tetszett meg annyira. Csodafinom. Nem száraz, de nem zsíros, ami nagy könnyebbség, inkább krémes, mint nedves, alig van benne cukor, az is barna nád, és a tészta maga egy nagyon kellemes állagú semleges ízű alig édes alap, a gyümölcs ezért nagyos szépen kiemeli az egészet.

eper scone 002.jpg

Hozzávalók:

300g liszt

2 tk barna nádcukor + 1/2tk

1cs sütőpor

¼ tk só

100g vaj

250g eper

2 ek bazsalikom

120 ml kókusztej koncentrátum*+ 1 ek

2 tojás

eper scone 006.jpg

A vajat a liszttel sütőporral, sóval késes mixerben összemorzsoljuk, ha ez nincs, akkor gyorsan, hideg kézzel morzsáljuk össze. Ha mixerben keverjük, akkor belemehet a cukor is, ha kézzel akkor viszont a folyadékokhoz tegyük majd. Az epret vágjuk nyolcadokra, és a bazsalikomot vágjuk apróra, majd mindkettőt tegyük a lisztbe, forgassuk össze finoman. A tojást villával verjük fel, a kókusz tejel keverjük össze, ha még a cukrot sehova nem tettük, ebbe a keverjük bele, és keverjük össze finoman a lisztes keverékkel.

Egy sütőpapírra rakjuk ki a tésztát, és kézzel egyengessük kör alakúra 1.5-2 cm vastagságúra. A maradék kókusztejjel kenjük meg, szórjuk meg a maradék cukorral, és nedves késsel vágjuk cikkekre. 205C-ra előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt süssük meg.

Langyosan, vagy hidegen, sőt másnap is nagyszerű. Szerintem ebbe nem kell sem vaj, sem sajt, sem lekvár. Nagyon fogjátok szeretni ha megsütitek.

* a kókusztejet ne rázzátok össze, csak a felső sűrű részre van szükség, vagy lehet kapni kókusztej koncentrátumot is, az ez a sűrű része, akkor nem kell szedegetni kanállal.

Szólj hozzá!

Címkék: eper gyümölcsös édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr414630027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása