HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Perec – soft pretzel

2013.02.15. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Van ez az Amerika kedvence perec, ami most a meghódítani látszik a mi kis-nagy Budapestünket is. Szerencsére akiknek megoldhatatlan távolságban van akár Amerika, akár a Nyugati, annak sem kell lemondani a végleg erről az élvezetről, legfeljebb másfél órát kell kibírnia, mert annyi idő alatt kész lehet otthon is.

perec 019.jpg

Sok receptet néztem át, és videókat is számosat. A videók nézegetését azért ajánlom mert ott a formázások remekül megtanulhatóak, több féle is van. A Youtube-on csak annyit kell beütni: soft pretzel és dőlnek a videók, amelyik forma teszik, azt kell megnézni, hogy csinálták. Én ezeket a duci, és nem túl nagy pereceket szeretem. És azt is kedvelem, ha a perecek alul találkoznak újra magukkal, nem felül illeszkednek.

Mivel kenyérsütő gépben dagasztottam, párdon, a gép dagasztotta helyettem, így azt kell mondanom nagyon egyszerű az elkészítése. Az üstbe belemértem mindent, a gép meg keverte, nekem csak a móka maradt, a perec megformázása.

perec 012.jpg

Hozzávalók:

350ml víz

2 ek cukor

35g élesztő

1,5 tk só

40g olvasztott vaj

670g liszt (kenyér BL80)

3 l víz

65g sütőpor

perec 015.jpg

A liszt és a víz mennyisége újfent el kell, hogy mondjam, nem szentírás. Nekem nem volt elég ennyi víz, hogy kellően puha legyen a tészta, még kb 30ml tettem hozzá, annak ellenére, hogy az eredeti recept nem plusz vizet, hanem plusz 70g lisztet ajánl a tészta megfelelő állagához.

A cukros vízben fel kell futtatni az élesztőt,majd hozzáadni az olvasztott vajat, a lisztet és a sót. Lehet dagasztani. Szép, sima könnyű, puha kissé ragacsos tésztát kell kapjunk. Olajjal kikent tálban frissen tartó fóliával lefedve egy órán át, vagy amíg duplájára nő, kelesszük.

Közben a vizet melegítsük fel kb 50C-ra, és tegyük bele a sütőport. Én egy tepsibe raktam a vizet, és az egyik sarkát a legkisebb lángra raktam a tűzhelyen, és így tartottam melegen a vizet.

Ha megkelt a tészta egy deszkára borítsuk ki, és felezzük el, majd osszuk a feleket 6-6 részre.

Formázzunk pereceket. Fürdessük meg őket a vízben, kb 1 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg tojással.

210C-ra előmelegített sütőben süssük ropogósra. (kb 20 perc, de nem mértem.)

Egy éve: Kókusztejes répakrémleves

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr255081248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása