Vannak ezek a színes, csinos, kicsi, piros, meg sárga paprikák, amiket jobb, meg kevésbé jó sajtokkal töltve olajban úszva, átlátszó műanyagdobozokban szoktak árulni, most már szinte minden láncnál. Ebből eddig a legjobb az a változat volt, amihez szerencsém volt, amit egy osztrák tejüzem mintaboltjában vettünk.
Balázs barátom szúrta ki az erős feliratot a dobozka tetején, és azonnal tolta is a kosarába, és bár én nagyon durván izgalomba jövök az erőstől, most valahogy sem nem hallottam meg mint mond, sem nem láttam az erős feliratot. Annyi más sajt volta el a figyelmemet ugyanis. Sajtmennyországba voltunk. Másnap Kati olyan lelkesedéssel ecsetelte a kis töltött szörnyek erejét, hogy vissza kellett mennem venni. Vettem, láttam győztem. Sajnos nem eleget, és nem eléggé. Nagyon hamar elfogyott. Viszont a második dobozt megálmodtam, hogy melegen fogom enni baconbe tekerve.
Tulajdonképpen azt hiszem bármilyen kis töltött paprikákból remek falatok készülhetnek kis energiával. Hidegen is nagyon jó vendégváró falatok lehetnek, melegen is hasonlóan ellenállhatatlan.
A paradicsomokra balsamicot csöpögtettem, és ezzel a kis édes ízzel tökéletes lett. 4 paprikát toltam be szinte levegővétel nélkül. Jajj de szerettem.
Hozzávalók:
Sajttal töltött paprika
bacon
paradicsom
balsamico
A paprikákat baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy rögzítsük. Minden oldalát megsütjük serpenyőben, és forrón, vagy hidegen tálaljuk balsamicos paradicsommal.
Egy éve: lego marcipán
Utolsó kommentek