Nigella csokitortáját a puszta kíaváncsiságtól vezérelve sütöttem. Nem így ezt a cukkinis csokis holmit. Ha bárkinek is felkeltette az érdeklődését ez az ízvilág, akkor most itt az ideje hegyezni az ízlelőbimbókat és készülni a nagy találkozásra.
Nigella receptjét tegyük egy kicsit a fiókba, és adjunk teret valaminek, ami nem befutott, nem állt mellé senki, aki híres, de bízzatok benne(m). Karakteresebben csokis, de lágy, puha, omlós, nem szárad ki szerintem soha, bár nálunk nem áll sokat.
Hozzávalók:
500 g cukkini
170 g vaj
360 g liszt
40 g kakaó
1 tk só
2 tk szódabikarbóna
260 g cukor
100 ml olaj
4 tojás
100 g mascarpone
100ml író
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, a cukkinit almareszelőn lereszeljük és a sóval összekeverjük. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a tojásokat egyenként, majd a száraz anyagokat, végül az írót. A cukkinit kicsavarjuk a kezünkkel és hozzáadjuk a tésztához.
Berakjuk a sütőbe, és kb. 40 percig sütjük.
Ha nincs írónk, akkor 100 ml tejbe tegyünk 1 tk ecetet, és 10 percre rakjuk félre. Ezután már használhatjuk.
Kirándulásra készítettem és vittem, hálás volt minden szempontból. Még ferdetornyot is segítettek építeni a srácok!
Utolsó kommentek