Az dél-tiroliak a turizmusból élnek. Mondjuk, nehéz is lenne 2300 méteren a kopasz hegytetőn mást csinálni. Mivel viszont abból élnek, azt jól kell csinálniuk. A megfáradt síelőket minden este más-más étel és italkóstoló várja a helyi élelmiszerboltban. Így történt, hogy bor, grappa, sajt, és füstölt áruk kóstolása után boldogan válogathattam a nekem tetsző élelmiszerek között, és került egy kolbász is a kosaramba. A mai napig várakozott szó nélkül és türelmesen, hogy a lehető legmegfelelőbb receptet találjam neki. Sikerült, szerintem szava nem lehet a felhasználást illetően.
A saláta alkotói egyszerűek, összesen 10 perc alatt készen van. Az egyetlen javaslatom, hogy egy könnyű, hideg, fehérboros fröccsöt készítsetek mellé. Én nem tettem, de nagyon megkívántam. Sajnos késő volt már.
Hozzávalók:
1 csomag spárga
1 doboz fehérbab konzerv (250 g)
100 g Kaminwurzerl (tiroli kolbász)
olívaolaj, só bors
4 szelet rozsos kenyér kockára vágva
A spárgát 2-3 cm nagyságúra vágjuk, a kenyeret kockára, a kolbászt pedig szeletekre.
Egy wok, vagy magas falú serpenyő lesz a legideálisabb edény a sütéshez. Olívaolajon odatesszük a spárgát sülni, majd pár perc múlva a kolbászt is. Újabb 3-4 percig forgatjuk. Ha nem elég az olaj, akkor tegyünk rá, mert most rakjuk bele a kenyérkockákat is, amiknek szépen ropogósra kell sülni, ezen a kolbászos olívaolajon. Ha ropog a kenyér, akkor tegyük bele az átöblített, leitatott babot is, amivel már nem sütjük, csak gyorsan megmelegítjük.
Forrón tálaljuk, sóval borssal ízesítsük, de én a magam részéről csak borsoztam, só (nekem) egyáltalán nem kellett bele. Nagyon finom volt, de valami friss zöldet még elbírt volna szerintem (metélőhagyma, petrezselyem, esetleg mini fokhagyma).
4 felnőtt adagra számítsatok ebből a mennyiségből.
Utolsó kommentek