Ezt a sütit az eredeti, retro formájában tavaly elkészítettem Ritához, ahol az eredetéről is esik pár szó. Mamié volt az az 1967-es kiadású szakácskönyv amiből a recept származik, és az utasítások szerint készült. Maga a sütemény gyakorlatilag semmilyen változtatást nem igényel ma sem a külsején kívül, illetve azt sem feltétlenül muszáj, de ha nem csak otthon eszik a gyerekek, vagy a strandra visszük, akkor azért érdemes ezt a kozmetikázott változatot elővenni.
Gyerekkorom óta nem sikerült megunni és nincs barackszezon enélkül a süti nélkül. Ha kipróbáljátok, imádni fogtok érte!
Hozzávalók:
120 g vaj
140 g porcukor
4 tojás
1 citrom héja
120 g rétesliszt
40 g zsemlemorzsa
1/2 tk sütőpor
pici só
kb 700 g sárgabarack
A vajat (puha, szobahőmérsékletű) a cukorral robotgéppel habosra keverjük, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojással 2-3 percig keverjük. A sót és a reszelt citromhéjat hozzáadjuk, majd a száraz elemeket is elkeverjük benne.
Előmelegített sütőbe 190 C-on süssük készre. Ha tepsiben sül, kb 30 perc, a kicsi tortlette formában 20 perc is elég.
A magába visszatérő barackszeletek az örökkévalóságot jelképezik - nekem legalábbis. Így nőnek fel a srácaim a nagymamájuk sütijén. Én sütöm meg nekik, de elmondom, hogy mami is sütne nekik ilyet, ha volna még módja.
Utolsó kommentek