Spagetti pecorinoval, borsal és olajjal. Kb az egész receptet el is mondtam ezzel az egy mondattal. Vannak ételek, amiket fölösleges bonyolítani, ilyen ez is. A titok a jó minőségű alapanyagokban rejlik, ha igyekszünk a legjobbat beszerezni mindenből, nem okozhat csalódást.
Vannak ennek persze kicsit "bonyolultabb" változatai is, amikor akár fokhagymát, hagymát, esetleg vajat is tesznek hozzá. Azért még ez sem követhetetlen, remélem.
Hozzávalók:
spagetti tészta 1 cs
pecorino sajt, kb 100g
bors frissen őrölve
olívaolaj 4-5 ek
A spagettiből érdemes nem a klasszikus, hanem a vékonyabb fajtát választani, amit megfőzünk, leszűrünk, és olajjal, sajttal, borssal szórunk, tálalunk, ezt viszont pillanatok alatt, és forrón.
Úgy érzem, ma is gyorsan ettünk finomat. A pecorino sajtnak nagyon szeretem a borsos változatát is, de azt nem vagyok képes semmibe sem beletenni, az csak és kizárólag tisztán fogyasztandó, gyakorlatilag desszert helyett. A fiúk is oda vannak érte. Mármint a kicsik: Anya mit eszel? Én is kérek. Mééég. Én is. Mééég..... TE MINDET MEGETTED??? Na, így szokott vége lenni a sajtnak és a beszélgetésnek.
Utolsó kommentek