Már egy ideje szinte minden magára valamit adó gasztro érdeklődő mentával és citrommal nyomatja a borsót, legyen az püré, leves, tészta vagy szendvics. Na jó a szendviccsel csak szórakoztam. De a többi igaz!
Én meg bazsalikommal szeretem, bár el kell ismernem, a többi sem rossz. Imádom ezeket a nagyon egyszerű, gyors, alkalomhoz és az otthon lévő alapanyagokhoz igazítható tésztákat.
Amúgy az első vágyam ezzel a tésztával kapcsolatban az lenne, hogy magam készítsem házilag, de azt hiszem pontosan erre az esetre találták ki azt az odavágós mondatot, hogy "meg akinek 3 anyja van". Nekem márpedig nincs. Egy sincs. Ha lenne egy, az a gyerekekkel gesztenyét gyűjtene, amig én orecchiettétt formázok. Ha kettő lenne, a másik sütit sütne ez idő alatt, mert a nagyik sütije a legjobb (kivéve háni anyukáját, aki csak cukrászdából tud sütni). Ha pedig három lenne, az a családot összerántaná egy jó kis ebédre, mert lesz itt tészta, süti móka és kacagás fogadná az érkezőket, és szórakoztatná amig az asztalra kerül minden. Az apukám pedig boldog lenne, mert ez 3 feleséget jelent, aki mind sürög forog, és nem őt b@szogatja. De apukám sincs.
Lövésem sincs hogy jutottam idáig. Ne kérdezzétek , hogy akarok e róla beszélni.
Vissza a tésztához. Aki eddig ezt a variációt eddig valamilyen okból kihagyta, az pótolja sűrgősen! Én most leírom ez hogy készült, aztán adok további alternatívákat.
Hozzávalók:
200g orecchiette
150g zsenge borsó
4 ek olivaolaj
egy marék parmezán
egy nagy kanál bazsalikom
só bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. Ez idő alatt a borsót az olajon két perc alatt puhára pároljuk, és kicsi sóval, borssal fűszerezzük. A borsóra rakjuk a tésztát, és az olajon jól átforgatjuk. megszórjuk a parmezánnal és a bazsalikommal.
Na ugyanezt lehet fokhagymával, citrommal, citromhéjal, és hogy furos barátomnak is kedvezzek, aki az Oglio di oilit is minimum kolbásszal készíti (csípős fokhagymás tészta) mert férfiembernek kell a hús, jelzem, hogy a kolbász ezt sem rontja el.
Utolsó kommentek