Tegnap elszaladtunk a Choco me új bemutatótermének bemutató teremlátogatására. Biztosan csak véletlen, de a terem belül csokoládé színű, mint ahogy az is véletlen lehet csak, hogy pont úgy van blokkosítva, mint ahogy a csoki a törésvonal mentén. Szerencsére viszont ennyi csak a sablon. Szép, elegáns letisztult, de szerintem ez egy korrekt munka, nem korszakaltó vagy érzelmeket közvetítő. A csokik jobban lenyűgöznek mint a terem.
A Choco me a csokik hátoldalára is odafigyelt, például nem párhuzamos törésvonalakat rajzolt, hanem görbéket, és az egyik blokkot ráadásul még teli is rajzolta. Szerencsére . Ugyanis nagyon szép.
Szépségverseny is volt, de nem ám a jóltáplált bloggereknek hanem a csokiknak. Alább a győztesek, amik a top 76-ból kerültek ki:
- Étcsokoládé fekeribizlivel, vörösáfonyával és chili szálakkal
- Étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával
- Tejcsokoládé, ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel
A top 76 pedig a legnépszerűbb összeállításokat jelenti . Én a görlis étcsokikért epedek. Ezek a liofilizált eprek, cseresznyék, ribizlik áfonyák, amiket az étcsokira raknak. Szép, és nagyon finom. A távozáskor kapott "Limited edition" trióban volt ilyen is. Gyönyörű rózsaszínek a szinte fekete csokin. Hello kitty szerintem csak ilyet enne eztán, ha tudná, hogy van, és illene az outfitjéhez.
Azt hiszem minden külföldi barátunkat és üzletfelünket ezzel érdemes megajándékoznunk persze csak ha nem autópályaépítő partnerről van szó, mert oda valószinüleg nagyobb értékű ajándékkal érdemes kedveskednünk. Vannak alkoholos változatok is már, amik bor és pálinka alkotókkal bírnak. Na ez az igazi hungarikum nem?
Update:
Tegnap este megleptük vietnami és amerikai kapcsolatainkat egy egy nagy táblával, és bizton mondhatom el voltak ragadtatva a csokik szépségétől. A vietnami hölgy csak simogatta , az amerikai fickók pedig nem voltak biztosak benne, hogy hazaér a csoki a csokoimádó feleségeikhez, de sietve megnyugattam Őket, hogy a reptér Hungarikum boltjában pótolhatják ha nem tudnak ellenállni a choco me hívó szavának, csábító pillantásának.Ez pedig a hivatalos sajtó közlemény, remélem ez is kellően személyes hangvételű és szórakoztató:
Sajtóközlemény
Kiadja:
chocoMe
Budapest, 2011.09.30.
Csokoládé-szépségverseny a chocoMe új bemutatótermében
A 2010-ben 76 feltéttel elinduló, személyre szabott és kézzel készített chocoMe táblás csokoládé CSOKOLÁDÉ-SZÉPSÉGVERSENYT szervezett, ahol Mészáros Gábor, a chocoMe megvalósítója bemutatta a csokoládé-manufaktúra elmúlt egy évének TOP76 csokoládé kreációját. A meghívott újságírók és gasztronómiai bloggerek választották ki szavazással az elmúlt év TOP3 csokoládéját, amelyek a következők lettek:
- Étcsokoládé fekeribizlivel, vörösáfonyával és chili szálakkal
- Étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával
- Tejcsokoládé, ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel
Az eseményre a chocoMe vadonatúj formabontó bemutatótermében került sor, ahol bebizonyosodott: a mai világban nemcsak egy csokoládét lehet újradefiniálni, hanem egy csokoládét bemutató helyszínt is. A belsőépítészeti munkákat a Magyarországon és külföldön is elismeréseket szerző Ebedli Gyula tervezte. Véleménye szerint a csokoládé alaphangulata "erősen átragad a helyre is, hiszen érzelmeket közvetít, ami megnyilvánul az anyag- és felülthasználatban; idomokban és színben egyaránt. A csokoládé a szó egyenes és átvitt értelemben is új megvilágítás alá került, mely tiszteletet parancsol, a romantikáról és a trópusi hangulatot pedig equadori kakaóbabzsákok megjelenése segíti elő - mondta el Ebedli Gyula.
Az eseményen chocoMe kreációk és Rézangyal pálinkák összekóstolása tette teljessé. A chocoMe szakmai együttműködő partnere a Lucullus BT gasztronómiai egyesület.
A bemutatóterem (és üzlet) címe: 1135 Budapest, Szent László u. - Kis Gömb u. sarok
Nyitvatartása: H-P, 09-17:30.
Utolsó kommentek