Napok óta az időjárásról beszél mindenki. Persze ez érthető, mert rég volt októberben nyár, de az időjárás összekapta magát, biztos rájött, hogy áprilisban érdemes bolondozni nem ilyenkor, és hirtelen hátraarccal elővette a zsákjából az őszi kelléktárát. Mondjuk még nem talált meg mindent, mert nincs köd, zúzmara és nyálkás utak. Viszont hogy én is hátraraccot mutassak neki, jöjjön egy melengető forrósággal teli 5 perces desszert.
A chilis ananász rummal és barnacukorral sokkal de sokkal többet ad, mint amit csak sejtenétek akár. Az ananász a trópusokra visz, a nádcukor édes boldogságot nyújt, a rumtól szebb lesz a világ, de éppen csak annyira, hogy ne legyen fájó amikor a visszatérünk a valóságba, a menta pedig energiát ad az élet élvezetéhez. Ilyen amikor egy egyész költőt kapok be reggelire. Látszik ugye hogy jóllaktam vele?
Hozzávalók (az ananászhoz nem a költőhöz!):
4 karika friss ananász
1 chilipaprika
50ml rum (fehér)
50g nádcukor
1 ek menta
Az ananászt megpucoljuk és a közepét kivágjuk (én karalábévájóval). A rumot és a cukrot teflonedénybe rakjuk, öszzeforraljuk, majd belrakjuk a paprikát magokkal együtt, és az ananászokat kb 2 perc alatt karamellizáljuk. Még forrót tányérra tesszük, és az edényben nem hagyunk egy csepp alkotót sem! Mindent szedjünk, töröljünk, öntsük ki belőle ! Forrón szórjuk rá a mentát. Itt kész is lenne, de én javaslok hozzá valamilyen savanykás bogyós gyümölcsöt is. Lehet aszalt is.
Szeressétek nagyon.
Utolsó kommentek