HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Diétás szaloncukor - Készítsünk szaloncukrot , textilből!

2011.11.11. 09:55 :: sajtosbrokkoli

Szaloncukrot venni bárhol lehet, készíteni sem lehetetlen, viszont elérni azt, hogy ne fogyjon el idő előtt, az igazán nehéz, persze feltételezve, hogy nem faragott nyers krumplival vagy kaviccsal töltjük meg a csomagolást. Ajánlok egy megoldást arra az esetre, amikor kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, Nem kell dugdosni a szaloncukrot, és nem ürül le a fa, ha készítünk textilszaloncukrokat.

Nem bonyolult. Egy vonalzó, olló, tű, cérna, egy nekünk tetsző karácsonyi textil, vatta, vagy tömőanyag. Az persze nagy segítség, ha van otthon varrógép, de tulajdonképpen anélkül is megoldható. Lehet csilli-villi fényes anyagokat is használni, de azt nehéz kezelni, mert csúszik, deformálódik, úgyhogy én maradtam a sima pamutnál. A képen a lerakott textilek step by step követik egymást. (a kifordítatlan összevarrt négyzet, a kifordított, a levasalt, az összevarrt szélű, a henger, a kötött, a tömött, a kész . Kövessétek az óramutatót.)

Hozzávalók:

karácsonyi, szívünkhöz közelálló mintás textil 90×110mm azaz 9×11cm.

színben pásszentos cérna

színben szintén illő 6mm-es szalag, de ez lehet erős cérna vagy hímző fonal is


 

Minden cukorhoz kettő textil lapocskára van szükség, tehát annyi négyzetet x 2-vel vágjunk amennyi cukrot szeretnénk.

  • Arcukkal fordítsunk össze két lapot
  • varrjuk össze két rövid, és egy hosszú oldalát a szélétől fél centire,
  • a negyedik oldalt is varrjuk össze, de ne végig, csak a ¾ részéig.

Itt fogjuk színére kifordítani az anyagot. Ezt én óvatosan egy kis evőpálcikával szoktam, mert az nem éles, de elég vékony. A lyuk átellenes sarkát a pálcikával elkezdem a lyuk felé tolni, és átgyömöszölöm az anyagot. Így amikor kiér a túloldalon, végre megkapjuk a mintánkat is, és minden varrás belül maradt.

  • Vasaljuk le a négyzeteinket

  • a megmaradt lyukat varrjuk kézzel (vagy géppel) össze

  • formázzunk egy hengert, és a közepét kézzel, csakis kézzel! Varrjuk össze úgy, hogy a két széle szabadon maradjon. A széle kb. az ¼ részét jelenti mindkét oldalon.

  • Kössük össze az egyik szélét a szalaggal, és tömjük meg a tömőanyaggal.

A tömőanyag lehet hobbiboltokban kapható erre a célra gyártott vlies, vagy akár sima vatta is.

  • -Jöhet a másik széle, ha szép kerekre tömtük, megkötjük és kész.


 

Szép lehet a karácsonyi asztalon dekorációnak, a gyümölcsös tálba is rakhatunk belőle, vagy akár felfűzve girlandot is készíthetünk belőle, vagy az ajándékokr ais köthetünk egyet egyet masni helyett.

A srácok is érdeklődve jöttek résztvenni a készítésben, odáig fajult a részvételük, hogy ők nyomták a varrógép pedálját, igaz, ezért meg kellett hoznom azt az áldozatot, hogy a dohányzóasztalra tettem a varrógépet, és sámlin ülve varrtam de annyit kacagtunk, hogy hogy döcög, cammog, fut vagy szalad a tű, imádták. Jó móka volt.

Szórakozzatok jól ti is.


 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: design karácsony ötletek ünnepelek zongorázok

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr1003370172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása