A konyhai lottó a következőképpen néz ki, mondok egy példát. Azt már tudom, hogy van egy vaktortám de nem tudom mi kerüljön bele. Alma, körte, legyen tejszínes, mascarponés, karamelles, vagy tejfölös, fahéjas, vagy citromos, esetleg vaníliás? Felírom egy cetlire, az otthon lévő holmikat, és lottóhúzást tartok. Így derül ki, miből lesz a torta.
Annyira azért nem vagyok vicces és merész, hogy a fenti összeállításba belecsempésszek egy szál debreceni párost, nagyszerű játékmester voltam, mert mindegy lett volna, hogy mit húzok, finom lett volna a végeredmény.
A torta alapját a citromtorta megmaradt tésztája adta. Egy napot állt megsülve, míg kiderült mi lesz belőle. A következőket lottónyerteseket húztam ki.
Hozzávalók:
1 Üvegbe zárt virágos barack (azaz őszibarack lekvár)
2 -3 alma
60ml tejszín
1 nagy ek tejföl
2 tojás
A megsült torta aljára borítottam a barackot, erre ráraktam a hámozott szeletelt almát, aztán a villával felvert tojást, tejszínt, tejfölt. 180C-on sütöttem még kb 25 percet, amíg a tejszínes réteg megsült, az alma meg megpuhult. Csudafinom lett.
Az alsó barack réteg édes, és zamatos, az alma savanykás és üde, a tejszínes réteg pedig krémes selymességet adott neki. Olyan igazi hazatalálós* lett . Szerintem a kulcs a házi barack dzsemben rejlik, illetve a tejszínbe lehet rakni cukrot, édesszájuaknak
*Okosság: „hazatalálósnak” azt hívjuk, amikor belekóstolsz valamibe, és olyan érzés lesz úrrá mindeneden, mint amikor egy hosszú nap után hazaérsz, és az otthonod melege, illata, a kedvenc foteled ölelése megnyugtat, feledtet minden rosszat. Az ízek ismerősek, és simogatóak. Minden olyan otthonos.
Utolsó kommentek