A képen látható egy szem krékernek nagyon komoly test test elleni küzdelemmel sikerült még 5 percet nyernem mielőtt valamelyik aprólék megette. Sokkal összetettebb kompozícióban gondolkoztam, de a srácok leegyszerűsítették a fotó témát.
Még szombat este sütöttem, de csak akkor lett kész, amikor ők már aludtak, viszont vasárnap reggel mire kijutottam a kávéfőzőmig, addigra a sós tetejűek már mind elfogytak, mákos maradt még, de az se sok, és amúgy is azt a választ kaptam a mit fogok most akkor lefotózni kérdésre, hogy majd sütök másikat, és azt. Már csak azt szeretném mondani, hogy a héten ez volt a második sütés, az elsőről is lecsúsztam.
Talán ennél jobb reklám nem is kell.
A kréker kemény ezért azt javaslom a dédiket csak óvatosan
kínálgassuk a fogsor megóvása érdekében, és semmiképpen ne
dobálózzunk vele minden egyéb érdekében is. Furfangos, technikás
falatok, ugyanis csak akkor jönnek elő az ízek, ha megfelelő
ideig rágjuk, forgatjuk, keverjük a szánkban, viszont akkor nagyon
finom.
Hozzávalók:
150g liszt
¼ tk só
½ tk cukor
20g vaj
1 ek mák
3 ek tej
3 ek tejszín
plusz mák, nagy szemű kristályos só és tejszín a díszítésre
A tejet és a tejszínt készítsük elő összeöntve egy pohárban, a lisztet a vajjal cukorral sóval késes mixerben keverjük morzsásra, öntsük egy tálba, ahol hozzáadjuk a mákot, és végül a tejes tejszínnel gyúrjuk össze. Ha nincs mixer, lehet az egészet kézzel gyúrni, de ez sokkal gyorsabb és egyszerűbb. A tésztát nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra, és kb. 3x3cm nagyságú négyzeteket vágjunk belőle. A négyzetek tetejére egy kiskanálból kevés tejszínt locsoltam minden négyzetre, és vagy mákkal, vagy nagy sókristályokkal szórtam meg a tejszínt. Nekem 25 kréker jött ki a fenti mennyiségből, ami nem sok, tehát ennek tudatában növeljétek a szükséges mennyiségeket .
Utolsó kommentek