Az adagokban készült fogások, vendégség esetén remek megoldást nyújtanak a táláshoz, de ha csak magunk eszünk otthon, akkor is érdemes néha másképp az asztalra tenni az ebédet.
A papír arra is nagyon jó, hogy magában tartja a sütés közben felszabaduló, összemelegedett és érett nedveket, zamatokat ízeket. Ráadásul megint egy nagyon egyszerű ételről van szó, amihez semmi extra hozzávaló, vagy tudás nem szükséges.
Hozzávalók:
400g csirkemáj
2 ek zsemlemorzsa
2 újhagyma
1ág rozmaring
1 kk só
olivaolaj
A májakat adagokra osztjuk, és az előre levágott sütőpapír közepébe tesszük. A morzsát, hagymát, és a sót összekeverjük, majd egy kanállal minden kupac közepére rakunk, a tetejére pedig néhány rozmaring levelet. Olívaolajjal meglocsoljuk, kb 2-3 evőkanálnyival minden csomagot. A papírt összefogjuk, és egy madzaggal összekötjük.
Forró sütőben kb 5-6 perc alatt átsül.
Mi sült zöldséggel ettük, amit remekül lehetett szervezni, mert amikor kijött a zöldség a sütőből, beszaladt a csomag, amíg az sült megterítettem, és már le is ülhettünk ebédelni.
Utolsó kommentek