Az m1 megy a háttérben, és hirtelen felnézve ezt olvastam: Pogátsa Zoltán közgazdász. Milyen impozáns név. Esküszöm nem ezt akartam írni első mondatnak, de egy gasztroblog író jogosan cuppan rá nem? El tudjátok képzelni milyen valaki aki Pogátsa Zoltán? Mert akár le is írhatom. Na mindegy . Együnk inkább.
A mai ebéd gyors volt, egészséges, és nagyon finom. A brokkoli párolása alatt megfőtt a tészta is, valóban 10 perc volt. Megenni viszont sokkal kevesebb, mert csúszott erősen, mármint lefelé, és nem azért, mert alaposan meglocsoltam olívaolajjal, hogy jobban csússzon hanem mert azért. Hűűű de jó volt.
Hozzávalók:
1 kis fej brokkoli
300 g csészealj tészta (vagy más tészta)
piros, sárga, és zöld erős paprika
1 gerezd fokhagyma
bors opcionálisan
100g parmezán
olívaolaj
A brokkolit rózsáira szedve megpároltam, közben a tésztát megfőztem. A chilli mix néven vett színes erős paprikákból 2 evőkanálnyi karikára vágott színes mixet a serpenyőbe tettem olívaolajon, és felforrósítottam, de csak annyira, hogy az ízek kioldódjanak, és a fokhagymát belereszeltem, Nem sütöttem, csak levéve a tűzről elkevertem, aztán beleraktam a forró tésztát, és a tetejére a brokkolit. Átforgattam ismét tűzön, végül a sajt felét ráreszeltem, összekevertem, borsoztam, majd a tányéron ráreszeltem a sajt másik felét is de azt a tetején hagytam. Ennyi lett volna a recept.
A fotón látható sajt nem az összes volt amit ráraktam, csak akkor nem látszott volna semmi az alatta levőkből.
Só csak a tésztavízbe került, a többi sót a sajtból kapta az étel, viszont így a brokkoli csodás édes maradt. Tudom, ismétlem magam, de Hűűű de jó volt.
Utolsó kommentek