A majdnem fagyi az olyan amit majdnem nyáron eszik az ember, de mégsem, mert még nincs annyira meleg. Ezért még nem kell minusz 10 fokos fagyit nyalni, de az illuziója megvan.
Süt a nap, és mint rügy a fán, kipattant a skacok fejéből: FAGYI! Hát na! Azért ez még nem az a meleg, és szerencsére a Szamos is úgy gondolta, a hosszú hétvége előtt még gyorsan felújít, így nem volt hol fagyizni.
Valószínűleg én is tehetek a fagyi ötletről, mert a múlt héten, készítettem házi ostyákat, ami nem igazi ostya, és nem kell hozzá ostyasütő, vagy egyéb extra, de mégiscsak olyan a formája mint a tölcsérnek. Nagyon érdekes volt, hogy amikor elkészült a fiúk izgatottan zsizsegtek, és találgatták, hogy mit tegyünk bele, mivel pucoltam kivit, azt látták, hogy gyümölcsöt lehet, de Vince görög joghurtot kért, Lóri pedig a mélyhűtőben kutatott fagyi után, így madártej, és csoki került bele. Mindenkinek a sajátja ízlett a legjobban.
Hozzávalók:
½ citrom
40ml víz
80g cukor
2 tojás
50g vaj
65g liszt
A vízbe rakunk 2 ek cukrot, és a citrom levét, amiből szirupot főzünk. A vajat a cukorsziruppal kikeverjük, A tojások fehérjéből habot verünk, a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd a lisztet, és a vajt is hozzákeverjük. Ebből az adagból kb 10db 10 centis átmérőjű kört kellene tudnunk egy sütőpapírra formázni. Ez egy hablapáttal nem lesz nehéz. Az enyémek kicsit vastagok lettek, nem tudtam mennyire kell vékonyra, és én csak 6-ot készítettem, ezért javaslom, hogy ha vékonyabb tölcséreket szeretnétek, akkor 10 korongot célozzatok meg.
200C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sül.
Még melegen tekerjük össze, akkor megtartja a formáját.
Klassz holmi, szeressétek ti is.
Utolsó kommentek