Más-más okból, de kötelezően ajánlott hétvégére kortól, nemtől és családi állapottól függetlenül. Mindenki megtalálhatja a számítását valamely résznél, vagy egyben ez egészben. A kalács, a meggy, a csoki és tejszín randevúznak a tányéron. Mesés.
A Lánchídon hajtottam éppen, amikor kipattant a fejemből, mi készüljön a kalácsból, amit megvettem, de senki nem kért .A Podmanicky utcától odáig az út kb.5-6 perc volt, ennyi idő alatt peregteg a szemem előtt a lehetőségek, mint Dagobertnek a dollárjelek, és pontosan ezt láttam magam előtt, amit most ti is a képen. Nem akarom fényezni magam, de ízben is pontosan azt kaptam, amit az ízlelőbimbóimmal láttam.
Helytelenül bár, de nem szoktam reggelizni, ám ha ilyennel kínálna valaki reggel, egyszerűen nem hiszem, hogy el tudnám utasítani.
A mennyiségeket a tányéron látható adagra adom meg.
Hozzávalók:
2 szelet szikkadt azaz 2-3 napos kalács
1 tojás, 2-3 ek tejszín
1 tk vaníliás cukor
1 ek vaj
1 marék fagyasztott meggy
1 kk keményítő
1 pálinkás pohárnyi tejszín
1 ek étcsoki forgács a tetejére
A meggyet olvasszuk ki, és a keményítővel forraljuk össze. Annak függvényében, hogy mennyire lédús a meggy, (vagy nem) lehet hogy 1-2 kanálnyi vizet is kell bele tenni. A tojást a 2-3 evőkanálnyi tejszínnel villával keverjük össze, és tegyük bele a vaníliás cukrot is. A vajat olvasszuk fel, és a tojásba áztatott kalácsokat süssük meg benne. Rögtön arra a tányérra szedjük ki ha megsült, amelyiken tálalni szeretnénk. A meggyet forrón kanalazzuk rá. A pálinkás pohárnyi tejszínt tejhabosító propellerrel félfolyósra verjük, és a meggyre öntjük, végül az csokit a tetejére szórjuk. Ha jó az időzítés, és minden meleg, a csoki csodásan ráolvad.
Még van idő kalácsot venni, szombatra meg is szikkad, hajrá hajrá!
További french toastokért pedig ezeket nézzétek meg:Tiramisus, birsalmás-szilvás, epres
Utolsó kommentek