De nem ám csak úgy simán, került bele köles is. Az oka viszonylag egyszerű, a liszt kiváltására szolgál, hogy adjunk a várható élettartam növekedésének, és hogy ha reggelire esszük, kibírjuk ebédig.
Amúgy finom. Szeretem a banánkenyeret, érdekes, hogy a hazai háztartásokban nem annyira népszerű annak ellenére, hogy a banánnal nem sok mindent lehet kezdeni ha túlérik. Szerintem speciel semmit, és még turmixba sem szeretem a banán túlérett ízét.
Csak azért, mert a banánturmix szóba került. Háni a banánturmixot minden józan érvem ellenére a következőképpen készíti és issza dehogy eszi. Két banánhoz kb. egy-másfél deci tejszínt turmixol, amiből egy nyúlós, fehéres-szürke szörnyeteg válik, és mivel hiába érett a banán, egy kevéske cukrot mindig elbír. Na vagy 2 teáskanál porcukorral végül garantált a nyúlás, de nem csak akkor amikor az kanállal belenyúl, hanem szerintem a nyelvet és a szájpadlást is azonnal összetapasztja a cucc, de egy előnye kétségkívül van, ha véletlenül csak este van ideje újra enni, hát kibírja anélkül, hogy amikor hazaér, a szemei kopognának az ajtón belépés előtt. Ha rám hallgattok nem próbáljátok ki soha.
Hozzávalók:
200g banán villával összetörve (nekem ez 2 közepes volt)
200g tejben párolt köles (70g szárazon, + 350ml tej + 1 ek vaj)
1 tojás
60g olvasztott vaj
70g natúr joghurt
200g rétesliszt
70g cukor
1 tk sütőpor
½ tk fahéj
½ tk szerecsendió
1/8 tk só
A kölest kevés vajon megfuttatjuk, majd felengedjük a tejjel, és puhára pároljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a nedves elemeket, összekeverjük, majd az előzőleg összekevert száraz elemeket is hozzákeverjük. Kivajazott lisztezett formába rakjuk, és 170C-ra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Kitűnő reggeli egy pohár tejjel, de lehet rá kenni is natúr sajtot, vagy zseléket is. De sokat bír, úgyhogy csomagolni is alkalmas tízóraira, piknikre.
Egy éve : spárga-borsó krémleves
Utolsó kommentek