Argentín szilvát venni erősen hazafiatlan, megenni borzasztóan káros, élvezni is mindezt pedig szinte bűn. Legalábbis ezt sulykolja mindenki. A magam részéről sokkal elnézőbb vagyok magammal és a szilvával szemben, és bár hiszek az idénygyümölcsökben, a hazai termelők támogatásában, mégis ellenállhatatlan vágyam van mindenféle gyümölcsök iránt áprilisban, amikor itthon még semmi nem terem éppen.
Tudom az eper de, veszem is, de abból nem készülhet sárlottka..
Ma gyors leszek, és lényegre törő mint a sárlottka.
Hozzávalók:
500g szilva
3 nagy tojás
200g cukor
1 fél rúd vanília belseje, vagy 1 tk vanília eszencia
125g liszt
pici só
porcukor, és fahéj a kész süti szórásához
½ citrom és ½ tk fahéj a szilvához
A szilvákat mosás , és mageltávolítás után apróra vágjuk, és rácsavarjuk a citromot, rárakjuk a fahéjat, és összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral és a sóval 3 percig keverjük géppel, hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet. Belekeverjük az előkészített gyümölcsöt
Egy papírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, és 175C-ra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.
Ha kész a formában 10 percig hagyjuk hűlni, utána vegyük ki.
Ha mindent jól csináltunk, a tetejére egy ropogós vékony réteg sül. Hasonlóan jó amint az almás.
A nyár összes gyümölcsével ki fogom próbálni. Ha már nincs több, eredményt hirdetek.
Egy éve : Nigella 4x csokis tortája
Utolsó kommentek