Újabb remek vacsorát találtam. 20 perc, 250.-Forint, és 4 hozzávaló szükséges. Az elkészítése nagyon szórakoztató, mert nem csak simán lepényeket kell nyújtani, hanem palacsintává tekerni, csigává tekerni, és spirál lepénnyé nyújtani kell őket.
Lecsót főztem vacsorára, ezt meg csak úgy szórakozásból készítettem, aminek az eredménye az lett, hogy a lecsó gyakorlatilag érintetlen maradt, a kenyerek viszont elfogytak mind egy szálig, annak ellenére, hogy az elsőt simán elégettem, mert a közös képviselő pincsije de hívhatjuk a spanjának is, beköszönt a nyitott ajtón annak ellenére, hogy látta éppen a tűzhelynél szorgoskodok.
A hülye nyilván én voltam, mert le kellett volna vennem a tűzről az edényt, de gondoltam szólok neki, hogy várjon egy percet, ehelyett szóhoz sem jutottam, Ő meg csak mondta a magáét. Mivel azonban jól nevelt vagyok, nem szóltam közbe, viszont megvártam amíg levegőt vesz de eddigre megpirrant az első lepény második fele. De annyira finom volt, hogy az is elfogyott.
Hozzávalók:
170g liszt
125 ml víz
1 tk só
1 zöldhagyma zöld szára
A lisztet a sóval összekeverjük, és a vizet hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Ha kész, 8 egyenlő darabra vágjuk, és konyharuhával vagy fóliával betakarjuk. A hagyma szárát vékonyra vágjuk, és félretesszük. A tésztát nagyon vékonyra, kb 18 cm átmérőjűre nyújtjuk,majd megszórjuk a hagymával, és feltekerjük mint egy palacsintát. A végét betesszük az utolsó kunkor alá, különben nem lesz kerek, csücske lesz a lepénynek. A csigát ismét kinyújtjuk, kb 1.max.2mm vastagra vékonyra, és kevés olajon egy serpenyőben megsütjük.
Opcionálisan ajánlanak hozzá rizsbor ecetes szójaszószt mártogatni, de szerintem sokkal finomabb egy kevés vajjal pluszban megkenve, vagy egyszerűen csak tépkedve üresen.
Valóban ennyire egyszerű az egész, és ígérem, hogy nagyon fogja mindenki szeretni. Érdemes nekilátni.
Egy éve: akkor is éppen egy csiga volt soron, méghozzá a levélen sült krumplicsiga.
Utolsó kommentek