Se alja, se teteje, csak közepe van. Sokak álmát formáltam valósággá ezzel a tortával. De mindennek ára van, és itt nem csak a pénzre gondoltam. Én pont azért nem kedvelem annyira ezeket az alj és tető nélküli habokat, vagy krémeket, mert bár nagyon finomak, bizonyos tekintetben mégis unalmasak.
Szerintem ezek az állagú krémes desszertek azoknak valók, akik nem szeretnek rágni, akiknek elég csak nyelni. Én a rágásra szavazok, mert abban is sok izgalom rejlik, amikor a különböző állagok keverednek és oldódnak, megmutatkoznak a rágás közben. Mindezek ellenére a maga kategóriájában a torta nagyon finom, és a gyümölcs is ad neki némi pluszt, úgyhogy összességébe véve remek recept, én mégis inkább azokra a túró, sajt, vagy ricotta tortákra szavaznék, amik több rétegűek.
Viszont több dolog is szól az elkészítése mellett: hülyebiztos, ( még nekem is sikerült, és amúgy is elronthatatlan), gyors, hideg (ami nyáron jól jön), előre elkészíthető ha vendégeket várunk, tuti siker az ilyen jellegű édesség, csak én vagyok ennyire megátalkodott, hogy kritizálni merem.
Hozzávalók:
500g ricotta
200g mascarpone
90g nádcukor
3 tojás
1 tojás sárgája
½ citrom reszelt héja
½ rúd vanília belseje
Egy tálban minden hozzávalót egyneművé keverünk. Egy tapadásmentes szögletes kenyérformába öntjük a krémet. Egy tepsibe rakjuk a szögletes formát, és feltöltjük a tepsit forró vízzel a forma feléig. 160C-ra előmelegített sütőben 70 percig sütjük. Ha kész vegyük ki a formát, és hagyjuk benne kihűlni a tortát. Amikor kihűlt, fordítsuk arra az edényre, amelyikben az asztalra tesszük.
300g epret 2 ek cukorral és kevés friss citrommal forraljunk össze, ezt adjuk majd a tortához. Ezt a gyümölcsöt lehet hidegen, vagy akár forrón is a tortára tenni.
Egy éve: répa, retek, avokádó saláta, és egy citrom krém kétféle képpen
Utolsó kommentek